Αρχειο

Σε λειτουργία το Κέντρο Επιχειρηματικότητας

Η απάντηση του Δήμου Αθηναίων στο πρόβλημα της ανεργίας

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Από σήμερα 7 Μαΐου 2014, ξεκινά η λειτουργία του κέντρου στήριξης επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων. Το κέντρο αυτό, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Έργο Αθήνα», έχει προϋπολογισμό περίπου 3.000.000 ευρώ, ορίζοντα δύο ετών και αποσκοπεί στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Όπως είπε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμμίνης «Το «Έργο Αθήνα», είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό πρόγραμμα που έγινε ποτέ για την πόλη μας. Με ρεαλιστικούς στόχους, μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και με διασφαλισμένους πόρους. Και φυσικά με διαφάνεια και χρηστή διαχείριση. Πέρα όμως, από την ανάπτυξη παρεμβάσεων για την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της πόλης, τη βελτίωση των υποδομών, τη αισθητική ανάπλαση και την ανάδειξή της, σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό, επιταγή για το Δήμο Αθηναίων, προτεραιότητα βασική, ήταν και παραμένει η αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας. (…) Η αναζωογόνηση θα δημιουργήσει ευκαιρίες και θέσεις εργασίας που αποτελούν την έμπρακτη απάντησή μας στο πρόβλημα της ανεργίας.»

Επίσης, ο δήμαρχος μιλώντας για το κέντρο επιχειρηματικότητας, υπογράμμισε ότι «αποτελεί μια πολύ σημαντική δομή σε ένα σύνθετο πλέγμα στήριξης της επιχειρηματικότητας και προώθησης της καινοτομίας, του Δήμου Αθηναίων και θα λειτουργεί σε δύο βασικούς άξονες. Στον πρώτο θα παρακολουθεί και θα παραπέμπει οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο ή εν δυνάμει επιχειρηματία, σε δράσεις ή πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας που γίνεται στην πόλη. Σε ένα δεύτερο άξονα, το κέντρο θα παρέχει στοχευόμενη πληροφόρηση στους επιχειρηματίες, για εξειδικευμένα θέματα που τους απασχολούν, διευκολύνοντας τους με συμβουλευτική στήριξη.»

Πιο συγκεκριμένα, «πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο εργαλείο, όπου ο επιχειρηματίας, νέος ή παλιός, μικρός ή μεγάλος, έλληνας ή ξένος, μπορεί να αντλεί αξιόπιστη πληροφόρηση για το σχεδιασμό και τις ανάγκες του, συμβουλές και στοιχεία για την ανάπτυξη και την καλύτερη τοποθέτησή του στην αγορά, υποστήριξη στην επέκτασή του σε νέες αγορές, μέσα ή έξω από τη χώρα, ενημέρωση για μια μεγάλη σειρά θεμάτων, που μπορεί να τον απασχολούν, όλα βασισμένα σε μελέτες και σε πρωτογενή έργα.»

Τη λειτουργία του κέντρου επιχειρηματικότητας, ανέλαβε ο όμιλος ICAP, με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηνών. Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Νικήτας Κωνσταντέλλος ανέφερε: «Η φιλοδοξία όλων μας, είναι αυτό το έργο να αποτελέσει το βασικό πυλώνα στήριξης της επιχειρηματικότητας στην Αθήνα. Η ανάπτυξη θα έρθει μόνο από τον ιδιωτικό τομέα και από τις επιχειρήσεις, και εμείς πρέπει να της βοηθήσουμε. Εμείς σαν ICAP, δεσμευόμαστε ότί θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, σε αυτό το πρωτόγνωρο πρόγραμμα, σε αυτήν την πολλή σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου».

Το κέντρο είναι τεχνολογικά πλήρως εξοπλισμένο και θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες. Θα λειτουργεί καθημερινά από τις 09.00 μέχρι τις 17.00 και θα έχει πλήρη υποστήριξη παροχής πληροφοριών. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 211-1077600