Αρχειο

Ζώντας με καθυστέρηση (video)

Αν το lag του ίντερνετ περνούσε στην πραγματική ζωή

34908-78612.JPG
Γιάννης Τσάκαλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
66725-134563.jpg

Σουηδική εταιρεία παροχής ίντερνετ προχώρησε σε ένα πείραμα όπου 4 εθελοντές καλούνται να λειτουργήσουν στην πραγματική ζωή, με καθυστέρηση ανάλογη με αυτή μιας κακής ή πολύ αργής σύνδεσης.

Ο τίτλος του πειράματος είναι «Ζώντας με καθυστέρηση» και οι τέσσερις εθελοντές κάνουν ότι και στην πραγματική ζωή αλλά φορώντας μια συσκευή Oculus Rift με κάμερα, η πραγματικότητα φθάνει στα μάτια τους με καθυστέρηση 3 δευτερολέπτων.

Όπως όταν έχουμε lag στη σύνδεση του ίντερνετ έτσι και στην κανονική ζωή, η καθυστέρηση κάνει απλές κινήσεις να φαντάζουν δύσκολες, εκνευριστικές και σίγουρα με το χειρότερο timing που έχετε δει .

Δοκιμάζουν να παίξουν πινγκ πονγκ, να μαγειρέψουν, να συμμετέχουν σε μάθημα χορού και να παίξουν μπόουλινγκ και φυσικά αποτυγχάνουν παταγωδώς σε όλα.

Ακολουθούν δύο βίντεο. Το πρώτο είναι η εξωτερική οπτική των αντιδράσεών τους και το δεύτερο αυτό που βλέπουν οι εθελοντές με τη συσκευή καθυστέρησης (και στα δύο υπάρχει ενσωματωμένη κάτω δεξιά ή άλλη οπτική).

Φυσικά δεν παύει να είναι διαφήμιση εταιρείας παροχής γρήγορης σύνδεσης και καταλήγει στο συμπέρασμα «δεν δέχεσαι την καθυστέρηση offline, γιατί να την δεχθείς online;»

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ