Αρχειο

Moonwalk: Ποιος ανακάλυψε την χορευτική φιγούρα ορόσημο (video)

Οι χορευτικές ρίζες του Μάικλ Τζάκσον και οι απαρχές της φιγούρας

34908-78612.JPG
Γιάννης Τσάκαλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
66288-133591.jpg

Είναι ευρέως γνωστό ότι ο μεγάλος Μάικλ Τζάκσον είναι ο χορευτής που ανακάλυψε την φιγούρα moonwalk –αυτό το ιδιότυπο περπάτημα προς τα πίσω ενώ η κίνηση των ποδιών έχει «φορά» εμπρός.

Και όμως ο Μάικλ Τζάκσον δεν είναι ο καλλιτέχνης που ανακάλυψε τη φιγούρα. Οι απαρχές του χορευτικού στυλ του Τζάκσον αλλά και η γέννηση της φιγούρας είναι στα 30’s και τα 50’s αντίστοιχα.

Στο βίντεο που ακολουθεί στα 35 δευτερόλεπτα γίνεται μια φιγούρα «ρίζα» του moonwalk και αμέσως ακολουθεί ο Bill Bailey στο θεάτρο Apollo της Νέας Υόρκης το 1955, στο πρώτο κανονικό moonwalk. Στο βίντεο υπάρχουν πολλοί τραγουδιστές* και χορευτές* από τα μέσα του 20ου αιώνα και είναι ξεκάθαρες οι επιρροές που δέχθηκε ο Τζάκσον.

Ποιο είναι όμως το καλύτερο moonwalk; Φυσικά του Μάικλ Τζάκσον. Μπορεί να μην είναι αυτός που το ανακάλυψε αλλά είναι αυτός που το τελειοποίησε και στην καλύτερη στιγμή του, χρειάζεσαι αργή κίνηση για να αντιληφθείς ακόμα καλύτερα το αστείρευτο χορευτικό του ταλέντο. 

 * Αλφαβητικά: Fred Astaire, Bill Bailey, Buck and Bubbles, Cab Calloway, Clark Brothers, Sammy Davis Jr., Daniel L. Haynes, Rubberneck Holmes, Patterson and Jackson, Eleanor Powell, Bill Robinson, Three Chefs, Tip Tap and Toe (feat. Ray Winfield), Earl Snakehips Tucker.

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ