Αρχειο

Στίβεν: Ο 19χρονος μαχητής του καρκίνου

«Ακόμα εδώ, ακόμα πολεμάω, πολύ αδύναμος αλλά χαμογελαστός»

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
66184-133358.jpg

Στις 22 Απριλίου ο Στίβεν είναι στο νοσοκομείο και πιστεύει ότι έφθασε το τέλος. Ανεβάζει στο Facebook το «τελευταίο» του ποστ και γράφει: «Είναι η τελευταία φορά που κάνω αυτή τη χειρονομία (σηκώνει τους αντίχειρες). Τα κατάφερα καλά μέχρι τώρα αλλά αυτό που έρχεται δεν μπορώ να το ξεπεράσω. Είναι κρίμα που όλα θα τελειώνουν τόσο ξαφνικά. – είναι τόσοι άνθρωποι που δεν πρόλαβα να χαιρετήσω όπως θα ήθελα. Συγνώμη γι’ αυτό».

Και συνεχίζει το γράμμα του, υπενθυμίζοντας στους φίλους του να συνεχίσουν την προσπάθεια που ξεκίνησε να συγκεντρώσει 1 εκ. λίρες για εφήβους με καρκίνο του εντέρου. Ο αρχικός του στόχος ήταν μόλις 10.000 λίρες αλλά μέχρι χθες είχε καταφέρει να συγκεντρώσει 582.000 λίρες (περίπου 700.000 ευρώ).

Αναφέρει ότι είναι τόσα πολλά τα πράγματα που ήθελε να κάνει και δηλώνει ότι το μυαλό του ακόμα λειτουργεί καλά και συνεχίσει να μάχεται όσο μπορεί. «Αυτό ήταν. Αλλά η ζωή ήταν καλή. Πολύ καλή» και συνεχίζει αποχαιρετώντας συγγενείς και φίλους. O Στίβεν είχε διαγνωσθεί με καρκίνο του εντέρου όταν ήταν 15 ετών και δύο χρόνια αργότερα οι γιατροί του είπαν ότι η περιπτωσή του δεν θεραπεύεται.

n 

Λίγο μετά γράφει στο Twitter ότι το τελευταίο του ποστ στο Facebook ήταν «φορτισμένο» και προσθέτει «Ακόμα εδώ, ακόμα παλεύω, ακόμα πολύ αδύναμος αλλά ακόμα χαμογελάω». Ο Στίβεν είναι μια από αρκετές περιπτώσεις ανθρώπων που αντιμετωπίζουν έναν καρκίνο μη ιάσιμο και προσπαθούν να προσφέρουν όσο περισσότερο μπορούν και κυρίως παλεύουν με -έναν τρόπο ανυπέρβλητο- το φόβο του θανάτου.

Ο Στίβεν ακόμα και τώρα ανεβάζει στο Twitter. Πριν από λίγο ανέβασε την τελευταία ενημέρωση για το ποσό που έχει συγκεντρώσει (πατήστε εδώ). Τώρα πλέον ξέρει ότι θα συνεχίσει μέχρι τέλους…

n

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ