Αρχειο

Πού δεν πας με τατουάζ το Βούδα

Χώρα στον Ινδικό Ωκεανό απελαύνει όσους έχουν

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
66089-133181.jpg

Την λένε Ναόμι Μισέλ Κόλμαν, είναι από τη Βρετανία και από τη Δευτέρα βρίσκεται προς απέλαση από τη Σρι Λάνκα. Η Κόλμαν συνελήφθη μόλις έφθασε με πτήση από Ινδία, στο διεθνές αεροδρόμιο του Κολόμπο και περιμένει να απελαθεί διότι έφερε στο χέρι της τατουάζ του Βούδα και ένα άνθος λωτού.

n

Στη Σρι Λανκά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι και αυστηροί στο θέμα της κυρίαρχης θρησκείας και δεν είναι η πρώτη φορά που ένας τουρίστας απελαύνεται για προσβολή του Βούδα. Στα μέσα Μαρτίου ακόμα ένας τουρίστας από τη Βρετανία απελάθηκε για τον ίδιο λόγο. Είχε και αυτός στο χέρι του ένα τατουάζ με τον Βούδα, θεωρήθηκε από αστυνομικούς προσβολή και συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Κολόμπο. Ο Ράτκλιφ προσπάθησε να εξηγήσει ότι είναι Βουδιστής και θεωρεί τιμή ότι φέρει την εικόνα του Βούδα στο σώμα του αλλά οι αρχές δεν έδειξαν ιδιαίτερη κατανόηση.

n

Και το 2012 υπήρξε ανάλογο περιστατικό, αυτή τη φορά με ποινές φυλάκισης για τρεις Γάλλους τουρίστες που έβγαζαν φωτογραφίες την ώρα που φιλούσαν άγαλμα του Βούδα σε ένα ναό. Το 2010 ένας δημοφιλής τραγουδιστής της R n’ B σκηνής δεν κατάφερε να βγάλει βίζα για τη χώρα διότι σε βίντεοκλιπ τραγουδιού του, ημίγυμνες κοπέλες χόρευαν μπροστά από ένα άγαλμα του Βούδα.

n

Μετά από αυτά τα «κρούσματα» η Βρετανία έχει δώσει ανεπίσημη ταξιδιωτική οδηγία, να μην ποζάρουν οι επισκέπτες μπροστά από αγάλματα του Βούδα. Να θυμίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια οι συγκρούσεις ακραίων βουδιστών με μουσουλμάνους και χριστιανούς της χώρας, είναι πολύ συχνές και υπάρχει πλέον θέμα με τις θρησκευτικές μειονότητες στη Σρι Λανκα.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ