Αρχειο

Γίνε μικρός θεός και παίξε τους πλανήτες στα χέρια σου

Παιχνίδι βαρύτητας που θα ζήλευε ο ερωτευμένος Πουλικάκος

Γιάννης Τσάκαλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Μωρό μου… όταν μυρίζω απαλά ανάμεσα στα δυo σου στήθη, νιώθω σαν μικρός θεός αρχαίος που παίζει τους πλανήτες στα χεράκια του…». Ο έρωτας είναι ο μόνος τρόπος να παίξουμε τους πλανήτες στα χέρια μας ή μήπως υπάρχει και άλλος δρόμος, με σαφώς μικρότερο συναισθηματικό εφέ, να κάνουμε αυτό που ονειρεύεται ο Δημήτρης Πουλικάκος στο τραγούδι «Μωρό μου».

Υπάρχει, είναι παιχνίδι και λέγεται Super Planet Crash. Πρόκειται για δημιουργία του μεταδιδακτορικού ερευνητή αστρονομίας Στέφανο Μεσκιάρι και είναι ήδη viral στον κόσμο της αστροφυσικής και της αστρονομίας.

Το παιχνίδι είναι αρκετά απλό, αλλά αν θέλετε να κάνετε μεγάλα σκορ είναι χρήσιμο να γνωρίζετε πώς επιδρά η βαρύτητα ανάλογα με το μέγεθος του πλανήτη. Στην αριστερή στήλη έχετε έξι διαφορετικές επιλογές.

n

(Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να μπείτε στο παιχνίδι)

Πλανήτης μεγέθους Γης (Earth 1x) και ακολουθούν σε μέγεθος ακόμα πέντε επιλογές. Όσο πιο μεγάλο πλανήτη διαλέξετε (όριο 12 πλανήτες) τόσο μεγαλύτερη είναι η επίδραση της βαρύτητας στις τροχιές τους. Πρώτα διαλέγετε μέγεθος πλανήτη και μετά κάνετε κλικ μέσα στο σύστημα για τον θέσετε σε τροχιά.

Στόχος είναι το σύστημα που θα φτιάξετε να αντέξει 500 χρόνια (δείτε πάνω δεξιά) ή όσα περισσότερα χρόνια γίνεται. Για να μην περιμένετε το αποτέλεσμα, αφού έχετε τοποθετήσει όσους περισσότερους πλανήτες, κάτω αριστερά μπορείτε να επιταχύνετε την πάροδο του χρόνου. Αν κάποιος πλανήτης συγκρουστεί με κάποιον άλλο χάσατε. 

Ακούστε και το τραγούδι του Πουλικάκου για soundtrack, όταν θα παίζετε τους πλανήτες στα χέρια σας...