Αρχειο

Έκρηξη στην ΤτΕ: Εικόνες από τις έρευνες

Από Αντιτρομοκρατική και ΤΕΕΜ –πληροφορίες για δύο άνδρες

Γιάννης Τσάκαλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής και του ΤΕΕΜ συνεχίζονται μπροστά στην Τράπεζα της Ελλάδας, όπου εξερράγη αυτοκινήτο παγιδευμένο με 75 κιλά εκρηκτικά, στις 5:55 το πρωί.

Στη σημείο της έκρηξης υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ άτομα Αντιτρομοκρατικής και Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που ερευνούν και τοποθετούν αριθμούς στα ευρήματα.

n

n

n

n

Η προσέγγιση στο σημείο της έκρηξης, ακόμα και για υψηλόβαθμους της ΕΛΑΣ, γίνεται συνοδεία πυροτεχνουργών.

n

n

Παράλληλα η ΕΛΑΣ ερευνά τις καταγραφές από τις κάμερες ασφαλείας της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ προσπαθεί να συγκεντρώσει και ό,τι οπτικό υλικό πιθανόν έχει καταγραφεί από κάμερες γειτονικών καταστημάτων και κτιρίων.

n

Πρόκειται για έκρηξη σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία του κέντρου της Αθήνας και σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί της ΕΛΑΣ την χαρακτηρίζουν «υψηλότατου ρίσκου».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δύο υπάλληλοι φύλαξης της ΤτΕ που είχαν βάρδια τη στιγμή της έκρηξης, είναι αυτοί που ενδέχεται να βοηθήσουν σημαντικά στις έρευνες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο αυτοκίνητο, μάρκας Nissan που κλάπηκε το Απρίλιο, επέβαινε μόνο οδηγός που φορούσε κράνος. Στάθμευσε το αυτοκίνητο, βγήκε και ανέβηκε σε μοτοσικλέτα, που οδηγούσε κάποιος με κράνος, και έφυγαν με κατεύθυνση την Πανεπιστημίου.