Αρχειο

Χόμπιτ: Ένα αναπάντεχο ταξίδι

Τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ (2012)

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ταινία φαντασίας, το πρώτο μέρος της επικής τριλογίας βασισμένης στο βιβλίο του 1937 «The Hobbit» του J. R. R. Tolkien. Τα επόμενα δύο σίκουελ είναι το «The Desolation of Smaug» (2013) και «There and Back Again» (2014) τα οποία, όλα μαζί, αποτελούν το πρίκουελ της ήδη επιτυχημένης κινηματογραφικής τριλογίας του Πίτερ Τζάκσον, «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών».

Η ιστορία διαδραματίζεται στη Μέση Γη, 60 χρόνια πριν από τα γεγονότα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, όταν ο Μπίλμπο Μπάγκινς (Μάρτιν Φρίμαν) πείθεται από τον μάγο Γκάνταλφ ο Γκρίζος (Ίαν Μακ Κέλεν) να συνοδεύσει τους δεκατρείς Νάνους, με αρχηγό τους τον Θόριν Οάκενσιλντ (Ρίτσαρντ Αρμιτάζ) στην προσπάθειά τους να πάρουν πίσω το Μοναχικό Βουνό από τον δράκο Σμογκ (Μπένεντικτ Κάμπερμπατς).

Το σενάριο είναι γραμμένο από τον Πίτερ Τζάκσον και τους μόνιμους συνεργάτες τους Φραν Γουόλς και Φιλίπα Μπόγιενς με τη συνεργασία του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο ο οποίος επρόκειτο αρχικά να σκηνοθετήσει το φιλμ. Το καστ της ταινίας περιλαμβάνει ακόμα τους Τζέιμς Νέσμπιτ, Κέιτ Μπλάνσετ, Κεν Σκοτ, Ίαν Χολμ, Κρίστοφερ Λι, Ελάιτζα Γουντ και τον Άντι Σέρκις, μεταξύ άλλων.

Η ταινία ειχε προταθεί για 3 Βραβεία Οσκάρ: Καλύτερο Μακιγιάζ, Καλύτερα Οπτικά Εφέ, Καλύτερη Οργάνωση Παραγωγής.

Η ταινία προβάλλεται τη Δευτέρα 17/3 στα Novacinema 2 και Novacinema 2 HD και στις 25/3 και 30/3

Για όλο τον Μάρτιο το Nova Cinema μας ταξιδεύει στον κόσμο των βραβευμένων ταινιών και σειρών στα κανάλια novacinema. Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.novacinema.gr/.