Αρχειο

Απόλλων 13

Η ταινία είναι βραβευμένη με 2 Όσκαρ και άλλες 7 υποψηφιότητες (1993)

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
63421-127489.jpg

Δραματική ταινία - docudrama που βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Σκηνοθέτης ο Ρον Χάουαρντ που ειδικεύεται σε μεγάλες ταινίες «παν-αμερικάνικης» ιστορίας. Και πρωταγωνιστής ένας από τους αγαπημένους ηθοποιούς του Χάουαρντ, ο Τομ Χάνκς. Μαζί του ο Κέβιν Μπέικον, ο Μπιλ Πάξτον, ο Γκάρι Σίνις και ο Εντ Χάρις.

Η ταινία αφηγείται άτυχη αποστολή του Apollo 13 στη σελήνη που έγινε το 1970 που, εξαιτίας μίας έκρηξης, το πλήρωμα έζησε έναν εφιάλτη κινδυνεύοντας να χαθεί στο διάστημα. Το σενάριο βασίστηκε στο βιβλίο «Lost Moon: The Perilous Voyage of Apollo 13» των αστροναυτών Τζιμ Λόβελ και Τζέφρι Κλούγκερ.

Ο σκηνοθέτης έδωσε μεγάλη σημασία στην τεχνικά σωστή αναπαράσταση κάθε λεπτομέρειας, προσλαμβάνοντας τεχνικούς της ΝΑΣΑ σαν συμβούλους στην ταινία και εκπαιδεύοντας το καστ σε εξομοιωτές διαστημικής πτήσης, ακόμα κινηματογραφώντας και σκηνές μέσα σε αεροσκάφος με μηδενική βαρύτητα. Γνώρισε μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία κερδίζοντας δύο Όσκαρ (Καλύτερου Μοντάζ και Καλύτερου Ήχου) ενώ ήταν υποψήφιο ακόμα στις κατηγορίες Β’Αντρικού Ρόλου, Β’ Γυναικείου Ρόλου, Σκηνογραφίας, Μουσικής σύνθεσης, Καλύτερης Ταινίας, Οπτικών Εφέ και Καλύτερα Διασκευασμένου Σεναρίου.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του Gravity στα φετινά Όσκαρ, είναι περισσότερο από ποτέ «επίκαιρη». Άλλωστε η μεγάλη μοναξιά του διαστήματος προκαλεί πάντα αισθήματα φόβου και δέους σε κάθε άνθρωπο. Μία πραγματικά έντονη περιπέτεια.

Η ταινία προβάλλεται τη Δευτέρα 17/3 και στις 27/3 στα Novacinema1 και Novacinema 1 HD.

Για όλο τον Μάρτιο το Nova Cinema μας ταξιδεύει στον κόσμο των βραβευμένων ταινιών και σειρών στα κανάλια novacinema. Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.novacinema.gr/.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ