Αρχειο

Πριν το ηλιοβασίλεμα

Υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου (2004)

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εννέα χρόνια μετά τη σύντομη ερωτική περιπέτειά τους στη Βιέννη, ο Tζέσι και η Σελίν συναντιούνται στο Παρίσι κι αισθάνονται σαν να μην έχει περάσει ούτε ένα λεπτό από την ημέρα που ειδώθηκαν για τελευταία φορά...

Η ταινία είναι η «ενδιάμεση» στάση στη σειρά, αυτού του δημοφιλούς και τόσο ουσιαστικού έρωτα που, εννέα χρόνια αργότερα, θα οδηγήσει τον Τζέσι και τη Σελίν στα μονοπάτια της Μάνης, στο «Πριν τα μεσάνυχτα» - ταινία που επίσης ήταν υποψήφια για Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου, αλλά και έδειξε σε όλο τον κόσμο μερικές από τις πιο όμορφες γωνιές της πατρίδας μας. Οι ήρωες φυσικά, είναι ο Ιθαν Χοκ και η Τζούλι Ντέλπι ενώ η σκηνοθεσία ανήκει στον Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ ο οποίος είχε σκηνοθετήσει και το πρώτο φιλμ της σειράς. Οι τρεις τους συζητούσαν από τότε την πιθανότητα τριών ταινιών σε συνέχεια, με τον αληθινό χρόνο να μεσολαβεί ανάμεσά τους – εννέα + εννέα χρόνια.

Οι περιορισμοί του μπάτζετ τους ανάγκασαν να προσαρμόσουν ανάλογα τα σενάρια και τις μέρες γυρισμάτων αλλά αυτό αποδείχθηκε τελικά υπέρ τους, αφού έδειξαν ένα άρτιο αποτέλεσμα με λίγα μέσα, που το αγάπησε το κοινό. Την περίοδο που γυριζόταν το φιλμ ο Ίθαν Χωκ χώριζε στην αληθινή του ζωή με την Ούμα Θέρμαν και πολλοί είπαν ότι είχε αρκετά στοιχεία από τον εαυτό του, ο ήρωας που ενσάρκωνε σε εκείνη την ταινία. Το ίδιο και η Ντέλπι η οποία, όπως και η ηρωίδα, είχε ζήσει 9 χρόνια στη Νέα Υόρκη. Η πρωταγωνίστρια για τις ανάγκες της ταινίας είχε γράψει και 3 τραγούδια, δείχνοντας έτσι και μία άλλη πλευρά του πολύπλευρου ταλέντου της.

Η ταινία προβάλλεται το Σάββατο 15/3 και την Τετάρτη 26/3 στο Novacinema 4

Για όλο τον Μάρτιο το Nova Cinema μας ταξιδεύει στον κόσμο των βραβευμένων ταινιών και σειρών στα κανάλια novacinema. Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.novacinema.gr/.