Αρχειο

Τα Καλύτερά μας Χρόνια

Βραβευμένο με 2 Όσκαρ και άλλες 4 υποψηφιότητες (1973)

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
63274-127270.jpg

Η αιώνια ρομαντική ταινία. Ένα από τα πιο δακρύβρεχτα φιλμ για τους έρωτες των φοιτητικών χρόνων, τις μεγάλες διαφορές στις ιδέες, τα θυελλώδη συναισθήματα που κρατάνε μια ζωή. Δύο άνθρωποι που ερωτεύονται στα νεανικά τους χρόνια, χάνονται, ξανασυναντιούνται μετά από χρόνια και έρχεται ο επίλογος…

Ας μη ξεχνάμε βέβαια ότι η ταινία γυρίστηκε το 1973 και το τραγούδι των τίτλων το ερμήνευε η πρωταγωνίστρια, η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, ίσως η πιο βαθιά συναισθηματική τραγουδίστρια της Αμερικής εκείνη τη δεκαετία. Δίπλα της ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ στην πιο γοητευτική στιγμή της καριέρας του και στη σκηνοθεσία ένας μαέστρος που ξέρει να παίζει ιδανικά στις ανθρώπινες σχέσεις, ο Σίντνεϊ Πόλακ.

Δεν είναι τυχαίο ότι η ταινία κέρδισε Όσκαρ Καλύτερης Μουσικής Επένδυσης σε Δραματική Ταινία και Καλύτερου Τραγουδιού (και Υποψηφιότητες για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ, Φωτογραφίας, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης και Κοστουμιών. Το τραγούδι «The way we were» ήταν το πρώτο Νο.1 της Στρέιζαντ στους πίνακες του Μπίλμπορντ και έμεινε μέσα στα 100 πρώτα, 23 εβδομάδες. Την ίδια επιτυχία είχε και το σάουντρακ της ταινίας (μουσική του Μάρβιν Χάμλις) καθώς και το προσωπικό άλμπουμ της Στρέιζαντ που είχε τον ίδιο τίτλο. Ακόμα και σήμερα παρακολουθώντας την ταινία, θα σας είναι δύσκολο να μην σιγοψιθυρίσετε τη μελωδία του τραγουδιού και να αφεθείτε στον γλυκό της, νοσταλγικό συναισθηματισμό.

Η ταινία προβάλλεται το Σάββατο 15/3 στο Novacinema 1 και στις 21/3 και 30/3 στο Νovacinema1 και Novacinema1HD

Για όλο τον Μάρτιο το Nova Cinema μας ταξιδεύει στον κόσμο των βραβευμένων ταινιών και σειρών στα κανάλια novacinema. Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.novacinema.gr/.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ