Αρχειο

Django, ο Τιμωρός

Βραβευμένο με 2 Όσκαρ και 3 υποψηφιότητες (2012)

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κλασικός Κουέντιν Ταραντίνο στην καλύτερη ίσως στιγμή του, και μάλιστα σε γουέστερν όπως μόνο αυτός ξέρει να κάνει – μία μοντέρνα εκδοχή του κλασικού είδους των ‘70ς «σπαγκέτι γουέστερν».

Κάτω από τις οδηγίες του, ένα λαμπρό καστ: ο Τζέιμι Φοξ στο ρόλο του σκλάβου που ζητάει εκδίκηση, ο Κριστόφ Γουόλτζ στο ρόλο του Γερμανού Δόκτορος Σουλτζ (για αυτή την ταινία πήρε το Όσκαρ Β’ Αντρικού Ρόλου), και Λεονάρντο ΝτιΚάπριο στο ρόλο του σούπερ-κακού, ρατσιστή και αιμοβόρου ιδιοκτήτη φυτείας. Στην «άγρια Δύση», στην Αμερική του Νότου πριν τον εμφύλιο, ένας ανορθόδοξος κυνηγός επικηρυγμένων χαρίζει σε έναν σκλάβο την ελευθερία του, με αντάλλαγμα τη βοήθειά του σε μια αιματοβαμμένη αποστολή...

Η ταινία, παρά το σκοτεινό της θέμα, τις σκληρές σκηνές δουλεμπορίου και βίας, γνώρισε τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία κερδίζοντας υποψηφιότητες για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Φωτογραφίας και Καλύτερου Ηχητικού Μοντάζ. Ο Γουόλτζ εκτός από το δεύτερό του Όσκαρ (το πρώτο ήταν το 2009 πάλι για την ταινία του Ταραντίνο «Άδοξοι Μπάσταρδη»), πήρε και τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Ηθοποιού σε Β’ Ρόλο, καθώς και το αντίστοιχο ΒΑFΤΑ.

Ο Ταραντίνο πήρε το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου (το δεύτερό του μετά το Pulp Fiction του 1995) καθώς και Χρυσή Σφαίρα και BAFTA. Ο «Τιμωρός» του κέρδισε 425 εκατομμύρια δολάρια σε όλο τον κόσμο και έγινε η μεγαλύτερη εισπρακτική του επιτυχία. Όχι κι άσχημα.

Η ταινία προβάλλεται το Σάββατο 15/3 στις 3 π.μ. στο Novacinema 3

Για όλο τον Μάρτιο το Nova Cinema μας ταξιδεύει στον κόσμο των βραβευμένων ταινιών και σειρών στα κανάλια novacinema. Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.novacinema.gr/.