Αρχειο

Άρωμα Γυναίκας

Όσκαρ Α’ Αντρικού Ρόλου και 3 ακόμα υποψηφιότητες (1992)

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
63222-127134.jpg

Αμερικάνικο δράμα του 1992 σε παραγωγή και σκηνοθεσία του Μάρτιν Μπρεστ, remake του ιταλικού φιλμ του 1974 «Profumo di donna» του Ντίνο Ρίζι, το οποίο και αυτό βασιζόταν στο βιβλίο «Σκοτάδι και Μέλι» του Τζιοβάνι Αρπίνο.

Η ιστορία ενός νεαρού υποψήφιου κολεγιόπαιδου ο οποίος αναλαμβάνει σαν δουλειά να προσέχει έναν ευέξαπτο, φωνακλά, παράλογο και τυφλό, συνταξιούχο αξιωματικό του Αμερικάνικου στρατού. Η σχέση τους είναι μία γεμάτη συγκρούσεις προσπάθεια για συνεννόηση (ή και όχι) η οποία καταλήγει σε μία βαθιά φιλία όπως πατέρα με γιό. Στο ρόλο του τυφλού αξιωματικού που ξέρει να αναγνωρίζει και να ερωτεύεται «το άρωμα γυναίκας» και του χάρισε το Όσκαρ, ο Αλ Πατσίνο. Δίπλα του οι Κρις Ο’Ντόνελ, Τζέιμς Ρέμπχορν, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν και Γκαμπριέλ Άνγουορ.

Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Διασκευής Σεναρίου και βέβαια για το Α’ Αντρικού Ρόλου (ήταν το πρώτο Όσκαρ του Αλ Πατσίνο μετά από τέσσερις προηγούμενες υποψηφιότητες). Άλλα μεγάλα βραβεία της ταινίας είναι Χρυσή Σφαίρα Καλύτερα Διασκευασμένου Σεναρίου, Καλύτερου Ηθοποιού και Καλύτερης Δραματικής Ταινίας. Μία ταινία που δεν την έχει «παλιώσει» ο χρόνος και έδωσε μία από τις κλασικές «ατάκες» του Αλ Πατσίνο, το «Ου-χα!» που λέει συχνά ο ήρωας.

Η ταινία προβάλλεται την Παρασκευή 14/3 στο Novacinema 1 και στις 22/3 και 27/3 στο Νovacinema1 και Novacinema1HD

Για όλο τον Μάρτιο το Nova Cinema μας ταξιδεύει στον κόσμο των βραβευμένων ταινιών και σειρών στα κανάλια novacinema. Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.novacinema.gr/.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ