Αρχειο

The Impossible

Yποψήφια για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου (2012)

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
63097-126843.jpg

Μια αληθινή ιστορία για το φονικό τσουνάμι που χτύπησε το 2004 την Ταϊλάνδη και την τραγική τροπή που έδωσε στις διακοπές μιας πενταμελούς βρετανικής οικογένειας. Η σκηνοθεσία είναι του Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα και το σενάριο του Σέρτζιο Σάντσεζ. Η Ναόμι Γουότς υποδύεται την Μαρία Μπελόν, μητέρα της οικογένειας. Μαζί της ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ και ο Τομ Χόλαντ.

Η ταινία πήρε πολύ καλές κριτικές για τη σκηνοθεσία και τις ερμηνείες, ειδικά για την Γουότς η οποία ήταν και υποψήφια για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, Χρυσή Σφαίρα για τον Α’ Γυναικείο Ρόλο σε Δραματική Ταινία καθώς και για το Βραβείο της Ένωσης Ηθοποιών του Κινηματογράφου για την ίδια κατηγορία.

Ο σκηνοθέτης είχε επιλέξει να μην διευκρινίσει την εθνικότητα της οικογένειας τουριστών, για να έχει πανανθρώπινη αναφορά η ταινία. Το τσουνάμι δημιουργήθηκε με ψηφιακά εφέ ενώ πραγματικά κύματα νερού κατέστρεφαν μινιατούρες σκηνικών. Οι ηθοποιοί χρειάστηκε να περάσουν πολλές εβδομάδες γυρισμάτων μέσα σε τεράστιες δεξαμενές νερού για να είναι αληθοφανές το γύρισμα. Ο Τομ Χόλαντ δήλωσε ότι ήταν πραγματικά τρομαχτική εμπειρία, άρα πόσο χειρότερο το αληθινό γεγονός.

Η ταινία προβάλλεται την Πέμπτη 13/3 στο Novacinema 2 και στις 18/3 και 25/3 στο Νovacinema2 και Novacinema2HD

Για όλο τον Μάρτιο το Nova Cinema μας ταξιδεύει στον κόσμο των βραβευμένων ταινιών και σειρών στα κανάλια novacinema. Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.novacinema.gr/. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ