Αρχειο

Βίκτωρ – Βικτώρια

Όσκαρ Καλύτερης Μουσικής και υποψήφιο σε 6 ακόμα κατηγορίες (1982)

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
62995-126628.jpg

Στις αρχές του αιώνα στο Παρίσι, μια φτωχή σοπράνο, η Βικτώρια, προσπαθεί να βρει δουλειά. Καθώς όμως είναι γυναίκα, είναι δύσκολο κι έτσι αποφασίζει να δοκιμάσει την τύχη της ως άντρας!

Μία από τις πιο γνωστές και δημοφιλείς μουσικές κωμωδίες της Metro-Goldwyn-Mayer που βασίζεται σε ένα γερμανικό φιλμ του 1933, το Viktor und Viktoria. Η μεγάλη επιτυχία της ταινίας οδήγησε και στη διασκευή της σε μιούζικαλ στο Μπρόντγουέι, το 1995. Το φιλμ υπογράφεται από τον μαέστρο του είδους, Μπλέικ Εντουαρντς και πρωταγωνιστεί ένα απολαυστικό καστ, με πρώτη και καλύτερη την (σύζυγο του Μπέλικ Έντουαρντς) Τζούλι Άντριους. Δίπλα της οι Τζέιμς Γκάρνερ, Ρόμπερτ Πρέστον, Λέσλι Ανν Γουόρεν, Αλεξ Καρράς.

Τα μουσικοχορευτικά μέρη του φιλμ, εκτός από θεαματικά είναι και ξεκαρδιστικά, είναι και ενταγμένα μέσα στο στόρι της ταινίας, σαν νούμερα στο καμπαρέ όπου εμφανίζεται ο/η Βίκτωρ. Η μουσική είναι ενός άλλου μεγάλου ονόματος και εξαιρετικού συνεργάτη του Μπλέικ Έντουαρντς, του Χένρι Μαντσίνι.

Μια κλασική, άκρως θεαματική και ψυχαγωγική ταινία που κέρδισε Όσκαρ Καλύτερης Μουσικής και ήταν υποψήφια για Όσκαρ Α' και Β' Γυναικείου Ρόλου, Β' Ανδρικού Ρόλου, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Κουστουμιών και Διασκευασμένου Σεναρίου.

 Η ταινία προβάλλεται την Πέμπτη 13/3 στις 05:05 στο Novacinema 1

Για όλο τον Μάρτιο το Nova Cinema μας ταξιδεύει στον κόσμο των βραβευμένων ταινιών και σειρών στα κανάλια novacinema. Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.novacinema.gr/.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ