Αρχειο

Η Γκαρσονιέρα

Η ταινία κέρδισε 5 Όσκαρ και άλλες 5 υποψηφιότητες (1960)

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κλασική ταινία, υπέροχο επιτελείο και καστ. Το στόρι: Ένας υπάλληλος προσπαθεί να ανέλθει επαγγελματικά δανείζοντας στους προϊσταμένους του το κλειδί της γκαρσονιέρας του κι επιτρέποντάς τους να την χρησιμοποιούν για τα ερωτικά τους παραστρατήματα. Τα προβλήματα όμως αρχίζουν όταν ο ίδιος ερωτεύεται τη λάθος γυναίκα...

Η ταινία απέσπασε 5 Όσκαρ: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου Σεναρίου, Μοντάζ και Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, ενώ ήταν υποψήφια και σε 5 ακόμη κατηγορίες: Α' Ανδρικού Ρόλου (Τζακ Λέμον), Α' Γυναικείου Ρόλου (Σίρλεϊ ΜακΛέιν), Β' Ανδρικού Ρόλου (Τζακ Κρούσεν), Φωτογραφίας και Ηχου. Αυτή ήταν η αμέσως επόμενη ταινία του μεγάλου παραγωγού και σκηνοθέτη Μπίλι Γουάιλντερ μετά το «Μερικοί το προτιμούν καυτό» και φυσικά έγινε μεγάλη επιτυχία, ενώ πήρε και εξαιρετικές κριτικές.

Το 1968 ανέβηκε στο Μπρόντγουέι ένα μιούζικαλ βασισμένο στην ταινία, με τίτλο «Υποσχέσεις, Υποσχέσεις» σε σενάριο του Νιλ Σάιμον, μουσική του Μπερτ Μπάκαρα και στίχους του Χολ Ντέιβιντ. Απολαυστικό, κομψό, με ρυθμό και εξαιρετικές ατάκες, ένα φιλμ που ποτέ δεν γερνάει.

Η ταινία προβάλλεται τη Δευτέρα 10/3 στο Novacinema 1 και στις 20/3 στο Νovacinema1 και Novacinema 1 HD

Για όλο τον Μάρτιο το Nova Cinema μας ταξιδεύει στον κόσμο των βραβευμένων ταινιών και σειρών στα κανάλια novacinema. Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.novacinema.gr/.