Αρχειο

Οζ: Μέγας και Παντοδύναμος

Βραβείο ΒΜΙ Καλύτερης Κινηματογραφικής Μουσικής για τον Ντάνι Έλφμαν (2013)

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Χώρα του Οζ συνεχίζει ακόμα να μαγεύει. Το 2013 η περιπετειώδης ταινία φαντασίας «Οζ, Μέγας και Παντοδύναμος», σε σκηνοθεσία του Σαμ Ρεϊμί και σενάριο των Ντέιβιντ Λίντσεϊ Αμπέαρ και Μίτσελ Κάπνερ είπε τη γνωστή ιστορία για τον Μάγο του Οζ, «από την ανάποδη». Στο ρόλο του Μάγου ο Τζέιμς Φράνκο, ένας ηθοποιός με μεγάλη απήχηση στη νεολαία σε όλο τον κόσμο, ενώ δίπλα του τρείς όμορφες ηθοποιοί σε «μαγικούς» ρόλους τον διεκδικούσαν: η Μίλα Κούνις, η Ρέιτσελ Γουάιζ και η Μισέλ Γουίλιαμς.

Το φιλμ βασίζεται στα μυθιστορήματα για τον Μάγο του Οζ του Φρανκ Μπάουμ και κάνει «τιμητική αναφορά» στο περίφημο μιούζικαλ του 1939 με την Τζούντι Γκάρλαντ. Η ιστορία αρχίζει 20 χρόνια πριν τα γεγονότα του αυθεντικού μυθιστορήματος όταν ένας απατεωνίσκος ερασιτέχνης μάγος, ο Όσκαρ Ντιγκς, φτάνει στη Χώρα του Οζ, και εκεί έρχεται αντιμέτωπος με τρεις μάγισσες. Χωρίς να το καταλάβει βρίσκεται μπλεγμένος σε μία επεισοδιακή περιπέτεια όπου πρέπει όχι μόνο να σώσει τη Χώρα από τις τρείς μάγισσες αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό.

Η υπογραφή των Walt Disney Studios στην ταινία, της έδωσε μία διανομή σε φαντασμαγορικές αίθουσες ΙΜΑΧ και προβολών σε όλο τον κόσμο. Παρά τις μέτριες κριτικές που πήρε η ταινία, κατάφερε να φέρει πολλά κέρδη και να γίνει μία από τις καλύτερες επιλογές για μία απολαυστική κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, με παιδιά, φίλους, ποπ κορν και την ένταση στο φουλ. Δοκιμάστε να ακολουθήσετε κι εσείς τον Όσκαρ στην περιπέτειά του κι αφήστε τη μουσική του Ντάνι Έλφμαν να σας παρασύρει.

Η ταινία προβάλλεται στο Novacinema 2 HD την Κυριακή 9/3 και στις 13/3 και στο Novacinema 2 στις 13/3 και 18/3

Για όλο τον Μάρτιο το Nova Cinema μας ταξιδεύει στον κόσμο των βραβευμένων ταινιών και σειρών στα κανάλια novacinema. Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.novacinema.gr/.