Αρχειο

Η Ξυπόλητη Κόμισσα

Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου και υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερου Σεναρίου (1954)

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αμερικάνικο φιλμ του 1954 σε σενάριο και σκηνοθεσία του Τζόζεφ Μάνκιεβιτς με θέμα τη ζωή και τους έρωτες μιάς μοιραίας Σπανιόλας, συμβόλου του σεξ, της Μαρία Βάργκας – την οποία υποδύεται ένα πραγματικό σύμβολο του σεξ της εποχής εκείνης, η Άβα Γκάρντνερ. Δίπλα της, ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ και ο Έντμοντ Ο’Μπράιεν ο οποίος κέρδισε το Όσκαρ Β’ Αντρικού Ρόλου.

Ο Μάνκιεβιτς ήταν υποψήφιος για Όσκαρ Καλύτερου Σεναρίου. Πολλές φήμες έλεγαν τότε ότι ο κεντρικός ρόλος της Μαρία Βάργκας βασιζόταν στη ζωή μιάς άλλης δόξας του Χόλιγουντ, της Ρίτα Χέιγουορθ η οποία είχε παντρευτεί τον Πρίγκιπα Αλί Χαν. Αν και η ταινία θεωρείται μία από τις πιο γκλάμορους χολιγουντιανές παραγωγές, η αλήθεια είναι ότι τα γυρίσματα είχαν γίνει στα στούντιο Τσινετσιτά της Ρώμης και οι εξωτερικές σκηνές είχαν γυριστεί στο Τίβολι, στο Σαν Ρέμο και το Πορτοφίνο.

Η ταινία προβάλλεται την Κυριακή 9/3 στο Novacinema και στις 18/3 και 22/3 στο Novacinema3 και στις 29/3 στο Novacinema2

Για όλο τον Μάρτιο το Nova Cinema μας ταξιδεύει στον κόσμο των βραβευμένων ταινιών και σειρών στα κανάλια novacinema. Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.novacinema.gr/.