Αρχειο

Η Ξυπόλητη Κόμισσα

Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου και υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερου Σεναρίου (1954)

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
62725-126098.jpg

Αμερικάνικο φιλμ του 1954 σε σενάριο και σκηνοθεσία του Τζόζεφ Μάνκιεβιτς με θέμα τη ζωή και τους έρωτες μιάς μοιραίας Σπανιόλας, συμβόλου του σεξ, της Μαρία Βάργκας – την οποία υποδύεται ένα πραγματικό σύμβολο του σεξ της εποχής εκείνης, η Άβα Γκάρντνερ. Δίπλα της, ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ και ο Έντμοντ Ο’Μπράιεν ο οποίος κέρδισε το Όσκαρ Β’ Αντρικού Ρόλου.

Ο Μάνκιεβιτς ήταν υποψήφιος για Όσκαρ Καλύτερου Σεναρίου. Πολλές φήμες έλεγαν τότε ότι ο κεντρικός ρόλος της Μαρία Βάργκας βασιζόταν στη ζωή μιάς άλλης δόξας του Χόλιγουντ, της Ρίτα Χέιγουορθ η οποία είχε παντρευτεί τον Πρίγκιπα Αλί Χαν. Αν και η ταινία θεωρείται μία από τις πιο γκλάμορους χολιγουντιανές παραγωγές, η αλήθεια είναι ότι τα γυρίσματα είχαν γίνει στα στούντιο Τσινετσιτά της Ρώμης και οι εξωτερικές σκηνές είχαν γυριστεί στο Τίβολι, στο Σαν Ρέμο και το Πορτοφίνο.

Η ταινία προβάλλεται την Κυριακή 9/3 στο Novacinema και στις 18/3 και 22/3 στο Novacinema3 και στις 29/3 στο Novacinema2

Για όλο τον Μάρτιο το Nova Cinema μας ταξιδεύει στον κόσμο των βραβευμένων ταινιών και σειρών στα κανάλια novacinema. Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.novacinema.gr/.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ