Αρχειο

Άθικτοι

Υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας (2011)

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μέσα σε εννέα εβδομάδες από την πρώτη της προβολή, έγινε η δεύτερη σε εισπράξεις ταινία όλων των εποχών στη Γαλλία αλλά και παγκόσμια επιτυχία. Το Intouchables (στα γαλλικά) είναι μία ταινία dramedy – δραματική κωμωδία- σε σκηνοθεσία των Olivier Nakache και Éric Toledano. Πρωταγωνιστούν ο François Cluzet και ο Omar Sy.

Η ταινία ψηφίστηκε σαν το πολιτιστικό γεγονός του 2011 σε δημοψήφισμα που είχαν διεξάγει τα καταστήματα Fnac. Έχει συγκεντρώσει πολλά βραβεία και υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων σε 8 κατηγορίες για τα βραβεία Σεζάρ ενώ ο Omar Sy βραβεύτηκε με το Σεζάρ Καλύτερου Ηθοποιού. Η ιστορία αφορά σε έναν αριστοκράτη ο οποίος μένει τετραπληγικός μετά από ένα ατύχημα και προσλαμβάνει έναν νεαρό για να τον προσέχει. Η φιλία που αναπτύσσεται αναμεταξύ τους είναι αφορμή για πολλές κωμικές καταστάσεις και διαλόγους αλλά και για μια από τις πιο συγκινητικές, ειλικρινείς και ανθρώπινες ιστορίες που έχουμε δει στο σινεμά.

Το σενάριο βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Philippe Pozzo di Borgo και του Γαλλο-Αλγερινού βοηθού του Abdel Sellou, την οποία ανακάλυψαν οι δύο σκηνοθέτες παρακολουθώντας το ντοκιμαντέρ A la vie, à la mort, σχετικά με αυτούς τους δύο ήρωες. Μία ταινία που πραγματικά πρέπει να δουν όλοι.

 Η ταινία προβάλλεται το Σάββατο 8/3 στο Novacinema και στις 13/3 στα Novacinema1 και Novacinema 1 HD.

Για όλο τον Μάρτιο το Nova Cinema μας ταξιδεύει στον κόσμο των βραβευμένων ταινιών και σειρών στα κανάλια novacinema. Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.novacinema.gr/.