Αρχειο

Brave

Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων (2012)

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
62623-125894.jpeg

Computer animation φαντασίας. Ένα υπέροχο και αστείο παραμύθι που έκανε μόδα στις πιτσιρίκες τα κόκκινα, φουντωτά μαλλιά. Με παραγωγή των στούντιο Pixar Animation και κυκλοφορία από την Walt Disney Pictures, συνδυάζει τα δύο μεγαλύτερα ονόματα στα κινούμενα σχέδια και μια ιστορία με πριγκίπισσες, μαμάδες και μαγικά φίλτρα.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία ανήκουν στην Μπρέντα Τσάπμαν (πρώτη γυναίκα σκηνοθέτης για την Pixar) η οποία εμπνεύστηκε από τη σχέση της ίδιας με την κόρη της. Στις φωνές, γνωστοί ηθοποιοί όπως η Κέλι ΜακΝτόναλντ, η Τζούλι Γουόλτερς, ο Μπίλι Κόνολι και η Έμα Τόμσον. Η ιστορία διαδραματίζεται στα highlands της Σκωτίας όπου μία πριγκίπισσα, η Μερίντα, αρνείται να υπακούσει στις οικογενειακές παραδόσεις και με το ατίθασο πνεύμα της προκαλεί χάος στο βασίλειο των γονιών της – τόσο που, κατά λάθος, μεταμορφώνει τη μαμά της σε αρκούδα.

Η ταινία πήρε καλές κριτικές και έκανε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία. Εκτός από το Όσκαρ κέρδισε και τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων καθώς και το βραβείο BAFTA στην αντίστοιχη κατηγορία.

 Η ταινία προβάλλεται την Παρασκευή 7/3 στο Nova και στις 12/3 στο Novacinema1 και Novacinema 1 HD

Για όλο τον Μάρτιο το Nova Cinema μας ταξιδεύει στον κόσμο των βραβευμένων ταινιών και σειρών στα κανάλια novacinema. Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.novacinema.gr/.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ