Αρχειο

Ένα Ψάρι που το Έλεγαν Γουάντα

Υποψήφιο για 3 Όσκαρ, κέρδισε το 1 (1998)

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μία από τις πιο επιτυχημένες και δημοφιλείς κωμωδίες «παντός κοινού» η οποία, αν και γυρίστηκε το 1988, μέχρι σήμερα δεν έχει χάσει τη φρεσκάδα και το χιούμορ της. Το σενάριο γράφτηκε από τους Τζον Κλιζ (ένα από τα μέλη της ιστορικής παρέας των Μόντι Πάιθονς) και τον Τσαρλς Κρίκτον ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία.

Πρωταγωνιστούν, εκτός από τον Κλιζ, η Τζέιμι Λη Κέρτις, ο Κέβιν Κλάιν και ο Μάικλ Πάλιν στον αξέχαστο ρόλο του τραυλού. Η ιστορία είναι η κλοπή ενός κοσμήματος και τα (χαοτικά) αποτελέσματά της. Ο Κέβιν Κλάιν κέρδισε το Όσκαρ Β’Αντρικού Ρόλου για την ερμηνεία του ως Ότο, ο παθιασμένος Ιταλός. Αλλά και ο Κλιζ με τον Πάλιν τιμήθηκαν με τα βραβεία BAFTA Α’ Αντρικού και Β’ Αντρικού Ρόλου για τις ερμηνείες τους.

Η ταινία επίσης ήταν υποψήφια για Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου και Καλύτερης Σκηνοθεσίας. Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Κινηματογραφικό Ινστιτούτο συγκαταλέγεται στη λίστα με τις πιο αστείες κωμωδίες του παγκόσμιου κινηματογράφου.

 

Η ταινία προβάλλεται την Παρασκευή 7/3 στο Nova και στις 23/3 στο Novacinema4

Για όλο τον Μάρτιο το Nova Cinema μας ταξιδεύει στον κόσμο των βραβευμένων ταινιών και σειρών στα κανάλια novacinema. Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.novacinema.gr/.