Αρχειο

Η Μελωδία της Ευτυχίας

Υποψήφιο για 10 Όσκαρ, κέρδισε τα 5 (1965)

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
62540-125722.jpg

Η ταινία που έριξε το «Όσα Παίρνει ο Άνεμος» από την πρώτη θέση στον πίνακα των φιλμ με τις μεγαλύτερες εισπράξεις στην ιστορία του κινηματογράφου. Μία ταινία που όλοι την έχουν σατιρίσει – αλλά και έχουν αγαπήσει.

Ένα μιούζικαλ σε παραγωγή και σκηνοθεσία του Ρόμπερτ Γουάιζ με πρωταγωνίστρια την «απόλυτη nanny» Τζούλι Άντριους και τον «απόλυτο dad», Κρίστοφερ Πλάμερ. Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού μιούζικαλ «The Sound of Music», μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Μπρόντγουεϊ, με μουσική και τραγούδια των Ρίτσαρντ Ρότζερς και Όσκαρ Χάμερστάιν ΙΙ, το οποίο και αυτό ήταν βασισμένο στο βιβλίο «Η Ιστορία των Τραγουδιστών της Οικογένειας Τραπ» της Μαρίας φον Τραπ.

Μία Αυστριακή δόκιμη μοναχή αφήνει το μοναστήρι για να γίνει γκουβερνάντα στα επτά παιδιά ενός χήρου, αξιωματικού του ναυτικού. Τα τραγούδια είναι πιο διάσημα από τις περιπέτειες της οικογένειας – όλοι θυμόμαστε το "Edelweiss", "My Favorite Things", "Climb Ev'ry Mountain", "Do-Re-Mi", "Sixteen Going on Seventeen", "The Lonely Goatherd" με το γιόντελινγκ και φυσικά το τραγούδι των τίτλων "The Sound of Music".

Το φιλμ γυρίστηκε στο Σάλτζμπουργκ της Αυστρίας, στη Βαυαρία και στα στούντιο της 20th Century Fox στην Καλιφόρνια. Κέρδισε 5 Όσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Ήχου, Μοντάζ και Μουσικής) ενώ ήταν υποψήφιο και σε άλλες 5 κατηγορίες (Α’ Γυναικείου Ρόλου για την Τζούλι Άντριους, Β’ Γυναικείου Ρόλου για την Πέγκι Γουντ, Καλύτερης Έγχρωμης Φωτογραφίας, Καλύτερων Σκηνικών και Καλύτερων Κοστουμιών).

Η ταινία προβάλλεται την Πέμπτη 6/3 στο Nova και στις 13/3, 17/3, 23/3 και 28/3 στο Novacinema2

Για όλο τον Μάρτιο το Nova Cinema μας ταξιδεύει στον  κόσμο των βραβευμένων ταινιών και σειρών στα κανάλια novacinema. Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.novacinema.gr/.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ