Αρχειο

Ανθισμένες Μανόλιες

Υποψήφιο για Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου (1989)

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
62465-125571.jpg

Υποψηφιότητα για την Τζούλια Ρόμπερτς για μία ταινία που είχε έτσι κι αλλιώς να δείξει ένα λαμπερό all-star cast – δηλαδή Σίρλεϊ ΜακΛέιν, Ολυμπία Δουκάκη, Σάλι Φιλντ, Ντάριλ Χάνα και Ντόλι Πάρτον. Γνήσια αμερικάνικη dramedy, που σε κάνει από τη μία να βουρκώνεις και από την άλλη να σκας στα γέλια, ειδικά στις σκηνές ανάμεσα στην Σίρλεϊ Μακ Λέιν και την Ολυμπία Δουκάκη.

Η σκηνοθεσία είναι του Χέρμπερτ Ρος, ενός σκηνοθέτη που πραγματικά αγαπούσε τις γυναίκες και έδωσε μερικές από τις κλασικότερες χολιγουντιανές ταινίες με ηρωίδες που έχουν μείνει στην ιστορία. Η ταινία βασίζεται στο θεατρικό έργο Steel Magnolias (1987 του Ρόμπερτ Χάρλινκγ ο οποίος το διασκεύασε και για τον κινηματογράφο.

Πρόκειται για αληθινή ιστορία – οι σχέσεις αγάπης και φιλίας ανάμεσα σε μία παρέα γυναικών με αποκορύφωμα τον θάνατο της μίας. Στην πραγματικότητα επρόκειτο για τον θάνατο της αδερφής του συγγραφέα. Σύμφωνα με τον τίτλο, οι γυναικείοι χαρακτήρες της ιστορίας μπορεί να είναι ευαίσθητες και ντελικάτες όσο τα άνθη της μανόλιας αλλά και σκληρές και ανθεκτικές (steel).

Η ταινία προβάλλεται την Τετάρτη 5/3 στο Nova και στις 19/3 στο Novacinema1 και Novacinema 1 HD

Για όλο τον Μάρτιο το Nova Cinema μας ταξιδεύει στον λαμπερό κόσμο των Βραβείων Όσκαρ με αφιερώματα, ταινίες που έχουν προταθεί ή έχουν κερδίσει Όσκαρ, ξεχωριστές κινηματογραφικές παραγωγές που άφησαν εποχή. Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.novacinema.gr/.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ