Αρχειο

Iron Man 3

Υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερων Οπτικών Εφέ (2013)

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εντυπωσιακά εφέ – τι άλλο να περιμένεις από ένα φιλμ με σούπερ ήρωες και μάλιστα με έναν από τους πιο αγαπητούς χαρακτήρες των Marvel Comics; Η ταινία όμως, όπως και οι προγενέστερες στη σειρά Iron Man και Iron Man 2 έχουν και ένα άλλο ατού: τον Ρόμπερτ Νταόυνι Τζούνιορ ο οποίος όχι μόνο «ανέστησε» τον ήρωα με τη δημοτικότητά του αλλά του έδωσε και ένα απολαυστικό χιούμορ.

Η σκηνοθεσία στον Iron Man 3 είναι του Σέιν Μπλακ ο οποίος έγραψε και το σενάριο μαζί με τον Ντρου Πιρς. Δίπλα στον Ντάουνι Τζούνιορ η Γκουίνεθ Πάλτροου, ο Γκάι Πιρς στο ρόλο του κακού, ο Τζον Φαβρό και σε ρόλο έκπληξη ο Μπεν Κίνγκσλεϊ.

Το σενάριο θέλει τον Τόνι Σταρκ/Iron Man να προσπαθεί να συνέλθει από το μετα-τραυματικό σοκ που έχει υποστεί (μετά την «συλλογική» περιπέτεια των σούπερ ηρώων στο «Avengers»), ενώ προσπαθεί να εξαρθρώσει μία τρομοκρατική οργάνωση αρχηγός της οποίας είναι ένας μυστηριώδης Μανδαρίνος… Κυριολεκτικά εκρηκτικά εφέ και χορταστική περιπέτεια.

 Η ταινία προβάλλεται την Τετάρτη 5/3 στο Nova και στις 14/3 στο Novacinema1 και Novacinema 1 HD

Για όλο τον Μάρτιο το Nova Cinema μας ταξιδεύει στον λαμπερό κόσμο των Βραβείων Όσκαρ με αφιερώματα, ταινίες που έχουν προταθεί ή έχουν κερδίσει Όσκαρ, ξεχωριστές κινηματογραφικές παραγωγές που άφησαν εποχή. Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.novacinema.gr/.