Αρχειο

Οι Άθλιοι

8 υποψηφιότητες για Όσκαρ, κέρδισε στις 3 (2012)

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
62239-125027.jpg

Οκτώ οσκαρικές υποψηφιότητες μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας (ήταν το πρώτο μιούζικαλ που προτάθηκε για Όσκαρ από το 2002 όταν το Chicago ήταν υποψήφιο και τελικά κέρδισε). Οι άλλες υποψηφιότητες ήταν στις κατηγορίες Β Γυναικείου Ρόλου (για την Ανν Χάθαγουέη, η οποία και το κέρδισε), Καλύτερο Μακιγιάζ και Χτενίσματα (το κέρδισε), Καλύτερο Μιξάζ Ήχου (το κέρδισε), καθώς και Α’ Αντρικού Ρόλου (για τον Χιού Τζάκμαν), Καλύτερων Κοστουμιών, Καλύτερης Μουσικής Σύνθεσης, και Καλύτερης Σκηνογραφίας.

Η ταινία σκηνοθετήθηκε από τον Τομ Χούπερ και έχει για πρωταγωνιστές τον Χιού Τζάκμαν, τον Ράσελ Κρόου, την Ανν Χάθαγουέη και την Αμάντα Σέιφριντ. Η ιστορία είναι γνωστή: ο Γιάννης Αγιάννης, πρώην κατάδικος, αποφασίζει να ζήσει ενάρετα. Καταφέρνει μάλιστα να γίνει δήμαρχος και ιδιοκτήτης εργοστασίου αλλά πάντα ζει με την αγωνία της σύλληψής του από τον αστυνομικό επιθεωρητή Ιαβέρη ο οποίος είναι αμείλικτος και πιστεύει ότι κανένας κακοποιός δεν μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο. Μία από τις εργάτριες στο εργοστάσιο, η Φαντίν, κατηγορεί τον Αγιάννη ότι εξαιτίας του οδηγήθηκε στην πορνεία.

Όταν η Φαντίν πεθαίνει, ο Αγιάννης νοιώθοντας ενοχές, αναλαμβάνει την κηδεμονία της μικρής της κόρης Κοζέτ. Τα χρόνια περνούν, η Κοζέτ μεγαλώνει, το μίσος του Ιαβέρη παραμένει άσβεστο για τον Αγιάννη και οι πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία αλλάζουν για πάντα τις ζωές των τριών ηρώων, όπως και όλου του κόσμου: η Γαλλική Επανάσταση ξεσπάει.

Η προετοιμασία της κινηματογραφικής μεταφοράς του μιούζικαλ που γνώρισε τεράστια επιτυχία στα θέατρα όλου του κόσμου, άρχισε από τα τέλη της δεκαετίας του ’80. Μετά από προβλήματα και καθυστερήσεις, η ταινία πήρε σχήμα, βρήκε συντελεστές και ολοκληρώθηκε, δικαιώνοντας αυτούς που περίμεναν ένα αποτέλεσμα εξίσου επιτυχημένο όσο και η θεατρική παραγωγή. Κλασικό, θεαματικό σινεμά, εξαίρετες ερμηνείες, υπέροχη μουσική και στίχοι.

 Η ταινία προβάλλεται τη Δευτέρα 3/3 στις 23.20, στο Nova.

Για 31 μέρες, η οσκαρική ζώνη Nova Stars μας ταξιδεύει στον λαμπερό κόσμο των Βραβείων Όσκαρ. Μέσω Nova Stars, θα προβάλλονται καθημερινά 2 οσκαρικές ταινίες, ξεχωριστές κινηματογραφικές παραγωγές που άφησαν εποχή και απέσπασαν Όσκαρ, ενώ 24ωρο πρόγραμμα θα παρουσιαστεί κατά το πρώτο τριήμερο του Μαρτίου.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ