Αρχειο

Θρύλοι του πάθους

3 υποψηφιότητες για Όσκαρ, κέρδισε το 1 (1994)

32014-72458.jpg
A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
62237-125026.jpg

Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Φωτογραφίας (το οποίο και κέρδισε), Καλύτερης Σκηνογραφίας και Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης και Καλύτερου Ήχου. Επικό δράμα από εκείνα τα χορταστικά «βιβλία μεταφερμένα στον κινηματογράφο», σε σκηνοθεσία του Έντουαρντ Ζούικ, με τον Μπραντ Πιτ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, δίπλα στον Άντονι Χόπκινς, τον Άινταν Κουίν, την Τζούλια Ορμόντ και τον Χένρι Τόμας. Βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζιμ Χάρισον που κυκλοφόρησε το 1979.

Πρόκειται για την ιστορία τριών αδερφών και του πατέρα τους οι οποίοι ζούνε σε ένα έρημο μέρος της Αμερικής στις αρχές των 1900ς, και το πώς οι ζωές τους επηρεάζονται από τη φύση, τον πόλεμο, την ιστορία, την αγάπη και τον έρωτα.

Διαδραματίζεται μέσα σε ένα χρονικό όριο δεκαετίας, πριν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, στην Ποτοαπαγόρευση και φτάνει μέχρι τη δεκαετία του 1930 – με μία σύντομη σκηνή στο τέλος, στο 1963. Το φιλμ, αν και πήρε μέτριες κριτικές, υπήρξε μία μεγάλη εμπορική επιτυχία σε όλο τον κόσμο και θεωρείται ότι καθιέρωσε τον Μπραντ Πιτ σαν «ρομαντικό πρωταγωνιστή» με μοιραίο βλέμμα και μοιραία μακριά μαλλιά…

 Η ταινία προβάλλεται τη Δευτέρα 3/3 στις 21.00, στο Nova.

Για 31 μέρες, η οσκαρική ζώνη Nova Stars μας ταξιδεύει στον λαμπερό κόσμο των Βραβείων Όσκαρ. Μέσω Nova Stars, θα προβάλλονται καθημερινά 2 οσκαρικές ταινίες, ξεχωριστές κινηματογραφικές παραγωγές που άφησαν εποχή και απέσπασαν Όσκαρ, ενώ 24ωρο πρόγραμμα θα παρουσιαστεί κατά το πρώτο τριήμερο του Μαρτίου.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ