Αρχειο

Οι βιρτουόζοι της σκηνοθεσίας

Πάντα τρυπώνει και ο Scorsese

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
62226-125011.jpg

Είναι πέντε από τους καλύτερους σκηνοθέτες στον κόσμο. Ξέρουν τους όρους του σινεμά, αναδεικνύουν τους -ήδη καλούς- ηθοποιούς και καθηλώνουν τους θεατές. Με εξαίρεση το φιλμ του Alfonso Cuaron, αυτή την χρόνια και οι τέσσερις στήνουν καθαρά αμερικανικές ιστορίες.

David O. Russell - (American Hustle): Τα δύο τελευταία είναι σε μεγάλη φόρμα και κάνει τους πρωταγωνιστές του να τα δίνουν όλα και να διακρίνονται. Φέτος «ξαναγύρισε» την Αμερική 40 χρόνια πίσω, με απίστευτα γοητευτικό τρόπο. (κεντρική φωτογραφία)


Alfonso Cuarón - (Gravity): Όταν ανακοινώνει ότι θα κάνει νέα ταινία είναι είδηση. Στα χνάρια του Τέρενς Μάλικ αλλά πιο «γρήγορος» και συγκροτημένος. H δική του οδύσσεια του διαστήματος έχει μεγαλειώδεις εικόνες και ρυθμό που σε σαστίζει.

n


Alexander Payne - (Nebraska): Ο Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης ξέρει την Αμερική όσο λίγοι. Ευαίσθητος, εύστοχος, υποδόριος και διαλέγει πάντα σενάρια με ολοκληρωμένους χαρακτήρες. Είναι η ήρεμη δύναμη του μεγάλου «ανεξάρτητου» σινεμά.

n


Steve McQueen - (12 χρόνια σκλάβος): Και πριν την φετινή του υποψηφιότητα ο Βρετανός σκηνοθέτης ήταν «στον αφρό» αλλά η επιλογή του θέματος της φετινής του ταινίας, χτυπάει στο συλλογικό αμερικανικό ασυνείδητο και εύλογα του δίνει πόντους.

n


Martin Scorsese - (Ο Λύκος της Wall Street): Γερόλυκος, αλεπού και αρκετά ακόμα είναι τα προσωνύμια του ανθρώπου που έχει επηρεάσει όσο λίγοι τη νέα γενιά σκηνοθετών της Αμερικής και όχι μόνο. Ο Scorsese επανέρχεται με αληθινή ιστορία ψεύτικου χρήματος.

n

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ