Αρχειο

Εις το Όνομα του Πατρός

7 υποψηφιότητες για Όσκαρ (1993)

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
62211-124985.jpg

Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Α’ Αντρικού Ρόλου (στον Ντάνιελ Ντέι Λιούις), Β’ Αντρικού Ρόλου (στον Πιτ Πόστλγουέιτ), Β’ Γυναικείου Ρόλου (στην Έμμα Τόμσον), Καλύτερης Σκηνοθεσίας (στον Τζιμ Σέρινταν), Καλύτερης Διασκευής Σεναρίου και Καλύτερου Μοντάζ.

 Πρόκειται για ένα φιλμ – βιογραφία, βασισμένο στην αληθινή ιστορία των Τεσσάρων του Γκίλφορντ, τεσσάρων ανθρώπων που καταδικάστηκαν άδικα για την βομβιστική επίθεση του ΙΡΑ σε μία παμπ στο Γκίλφορντ της Ιρλανδίας, το 1974, στην οποία σκοτώθηκαν τέσσερις Βρετανοί στρατιώτες εκτός υπηρεσίας και ένας πολίτης.

 Το σενάριο γράφτηκε με βάση την αυτοβιογραφία «Proved Innocent: The Story of Gerry Conlon of the Guildford Four» του Τζέρι Κόνλον. Η ταινία πήρε καλές κριτικές και γνώρισε μεγάλη επιτυχία, όπως και το σάουντρακ που περιέχει τραγούδια των Σινέντ Ο’Κόνορ, Μπόνο, Κινκς, Μπομπ Μάρλεϊ, Θιν Λίζι κ.α.

 Η ταινία προβάλλεται το Σάββατο 1/3 στις 21.00, στο Nova.

Για 31 μέρες, η οσκαρική ζώνη Nova Stars μας ταξιδεύει στον λαμπερό κόσμο των Βραβείων Όσκαρ και μας προετοιμάζει για την 86η τελετή απονομής που θα μεταδοθεί live την πρώτη Κυριακή του Μαρτίου από τα κανάλια Novacinema. Μέσω Nova Stars, θα προβάλλονται καθημερινά 2 οσκαρικές ταινίες, ξεχωριστές κινηματογραφικές παραγωγές που άφησαν εποχή και απέσπασαν Όσκαρ, ενώ 24ωρο πρόγραμμα θα παρουσιαστεί κατά το πρώτο τριήμερο του Μαρτίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ