Αρχειο

The Master

3 υποψηφιότητες για Όσκαρ (2012)

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Υποψήφια για Όσκαρ Α’Αντρικού Ρόλου για τον Γιοακίμ Φίνιξ, Β’Αντρικού Ρόλου για τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν και Β’Γυναικείου Ρόλου για την Έιμι Άνταμς. Πολλοί είπαν ότι άξιζε να κερδίσει και στις 3 κατηγορίες. Το «Τhe Master» είναι ένα δυνατό δραματικό φιλμ, σε σενάριο, σκηνοθεσία και συμπαραγωγή του Πολ Τόμας Άντερσον.

Η ταινία ακολουθεί έναν βετεράνο του Β’Παγκοσμίου Πολέμου στην προσπάθειά του να επανενταχθεί στην μεταπολεμική κοινωνία και στη γνωριμία του με τον «Μάστερ», τον ηγέτη μίας παραθρησκευτικής οργάνωσης με τον τίτλο «Η Αιτία». Ο ήρωας εντυπωσιάζεται από τον ηγέτη, γίνεται πιστός οπαδός και τον ακολουθεί στις περιοδείες της ομάδας του, για τη διάδοση των πιστεύω τους. Ο εντυπωσιασμός γίνεται εμμονή και οι συγκρούσεις των χαρακτήρων είναι δυνατές και εξαιρετικά ερμηνευμένες.

Η ταινία εν μέρει βασίζεται στην ιστορία του ιδρυτή της Σαϊεντολογίας Λ.Ρον Χάμπαρντ, στη ζωή του συγγραφέα Τζον Στάινμπεκ αλλά και σε ιστορίες που είχε διηγηθεί στον Άντερσον, ο γνωστός ηθοποιός Τζέισον Ρόμπαρτς για τις μέρες που έπινε πολύ, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Ναυτικό, στον Β’Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Η ταινία προβάλλεται την Παρασκευή 28/2 στις 21.00, στο Nova.

Για 31 μέρες, η οσκαρική ζώνη Nova Stars μας ταξιδεύει στον λαμπερό κόσμο των Βραβείων Όσκαρ και μας προετοιμάζει για την 86η τελετή απονομής που θα μεταδοθεί live την πρώτη Κυριακή του Μαρτίου από τα κανάλια Novacinema. Μέσω Nova Stars, θα προβάλλονται καθημερινά 2 οσκαρικές ταινίες, ξεχωριστές κινηματογραφικές παραγωγές που άφησαν εποχή και απέσπασαν Όσκαρ, ενώ 24ωρο πρόγραμμα θα παρουσιαστεί κατά το πρώτο τριήμερο του Μαρτίου.