Αρχειο

Η πράξη του φόνου και άλλες ιστορίες

Ντοκιμαντέρ στο δρόμο για το Όσκαρ

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
62071-124627.jpg

Μεταξύ των φετινών ντοκιμαντέρ υποψήφια για τα Όσκαρ είναι το «The Act of Killing». Ένα ντοκιμαντέρ που αναμφίβολα διευρύνει τα όρια της κινούμενης εικόνας. Και τα υπόλοιπα τέσσερα ντοκιμαντέρ διαθέτουν πλεόνασμα πραγματικότητας και τρέλας, με την ιδανική δοσολογία.

The Act of Killing: Διαβόητοι επικεφαλής ομάδων εκτελεστών της Ινδονησίας, αναπαριστούν τους φόνους που έκαναν με όρους κινηματογραφικούς… Πιθανόν το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ.


Cutie and the Boxer: Η ιστορία του εικαστικού Ushio Shinohara και της γυναίκας του, μέσα από 40 χρόνια γάμου και δημιουργίας. Βραβείο σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ Sundance του 2013 για τον Zachary Heinzerling


Dirty Wars: Από το Αφγανιστάν μέχρι την Υεμένη και οπουδήποτε αλλού, ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας δεν έχει όρους. Ο ρεπόρτερ Jeremy Scahill βγάζει στη φόρα τον τρόπο που δρα η Αμερική. Συγκλονιστικό και με εξαιρετική φωτογραφία.


The Square: Η εξέγερση στην Αίγυπτο, η πλατεία Ταχρίρ και πώς γράφεται η σύγχρονη ιστορία μέσα από την οπτική ακτιβιστών. Βραβείο κοινού στο Sundance.


20 Feet from Stardom: Οι «δεύτερες» φωνές των αστέρων της μουσικής ήταν συνήθως άγνωστες. Το ντοκιμαντέρ ασχολείται με τη ζωή αυτών που ομορφαίνουν τα τραγούδια.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ