Αρχειο

Οδηγός αισιοδοξίας

Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου (2012)

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η ταινία που έκανε γνωστή ένα καινούργιο «μοντέλο» σταρ, την Τζένιφερ Λόρενς. Πολύ νεαρή, πολύ ταλαντούχα, με αστείρευτη ζωντάνια και χιούμορ. Κομψή, όμορφη αλλά και έτοιμη για τις πιο κωμικές στιγμές – όχι μόνο στην οθόνη αλλά και στη δημόσια εικόνα της.

Εκτός από το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου που κέρδισε η Τζένιφερ, ήταν υποψήφια και στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας, Α’ Αντρικού Ρόλου (για τον Μπράντλεϊ Κούπερ), Β’ Αντρικού Ρόλου (για τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο), Β’ Γυναικείου Ρόλου για την Τζάκι Γουίβερ, Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου (και τα δύο για τον Ντέιβιντ Ο. Ράσελ) και Καλύτερου Ηχητικού Μοντάζ.

Πρόκειται για μία απολαυστική δραματική κωμωδία βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Μάθιου Κουίκ. Δύο άνθρωποι που πάσχουν από διπολική διαταραχή, και οι δύο με προηγούμενες σχέσεις στη ζωή τους που τους άφησαν τραύματα, γνωρίζονται και ερωτεύονται. Ο τρόπος που έρχονται κοντά και προσπαθούν να ξεπεράσουν τα εμπόδια της «συμπεριφοράς» τους αλλά και η τελική σκηνή του χορού, είναι από τις πιο ωραίες στιγμές της ταινίας.

 

Η ταινία προβάλλεται την Πέμπτη 27/2 στις 21.00, στο Nova.

Για 31 μέρες, η οσκαρική ζώνη Nova Stars μας ταξιδεύει στον λαμπερό κόσμο των Βραβείων Όσκαρ και μας προετοιμάζει για την 86η τελετή απονομής που θα μεταδοθεί live την πρώτη Κυριακή του Μαρτίου από τα κανάλια Novacinema. Μέσω Nova Stars, θα προβάλλονται καθημερινά 2 οσκαρικές ταινίες, ξεχωριστές κινηματογραφικές παραγωγές που άφησαν εποχή και απέσπασαν Όσκαρ, ενώ 24ωρο πρόγραμμα θα παρουσιαστεί κατά το πρώτο τριήμερο του Μαρτίου.