Αρχειο

Skyfall

5 υποψηφιότητες για Όσκαρ, κέρδισε στις 2 (2012)

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
62041-124573.jpg

To 23o φιλμ της σειράς James Bond και 3ο κατά σειρά με τον Ντάνιελ Γκρεγκ να υποδύεται (ιδανικά, μετά τον Σον Κόνερι, υποστηρίζουν πολλοί) τον διάσημο πράκτορα. Τα γυρίσματα έγιναν στη Μεγάλη Βρετανία, στην Κίνα και στην Τουρκία. Ο κακός της ταινίας αυτή τη φορά ονομάζεται Ραούλ Σίλβα και τον υποδύεται εξαιρετικά ο Χαβιέ Μπαρδέμ, ενώ η σκηνοθεσία είναι του Σαμ Μέντες.

Το στόρι της ταινίας είναι η επίθεση στη βρετανική μυστική υπηρεσία, την ΜΙ6 και στην ίδια την Κυρία Μ, σαν εκδίκηση για «παλιούς λογαριασμούς» που είχε με τον Σίλβα. Είναι η τελευταία φορά που η θαυμάσια Τζούντι Ντεντς εμφανίζεται σαν Κυρία Μ, μετά από 6 φιλμς κατά σειρά. Το άνοιγμα της ταινίας στους κινηματογράφους συνέπεσε με την 50ή επέτειο της σειράς των ταινιών του Bond και γιορτάστηκε με επισημότητα αλλά και θετικές κριτικές. Κι ακόμα καλύτερα, με ένα δισεκατομμύριο δολάρια εισπράξεις παγκοσμίως.

Το Skyfall κέρδισε Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού για το ομώνυμο τραγούδι που ερμήνευσε μοναδικά η Adele. Επίσης Όσκαρ Καλύτερου Ηχητικού Μοντάζ (το μοιράστηκε μαζί με την ταινία «Zero Dark Thirty»). Οι άλλες υποψηφιότητες της ταινίας ήταν στις κατηγορίες Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερης Μουσικής Σύνθεσης και Καλύτερου Ηχητικού Μιξάζ.

 

    Η ταινία προβάλλεται την Πέμπτη 27/2 στις 21.00, στο Nova.

    Για 31 μέρες, η οσκαρική ζώνη Nova Stars μας ταξιδεύει στον λαμπερό κόσμο των Βραβείων Όσκαρ και μας προετοιμάζει για την 86η τελετή απονομής που θα μεταδοθεί live την πρώτη Κυριακή του Μαρτίου από τα κανάλια Novacinema. Μέσω Nova Stars, θα προβάλλονται καθημερινά 2 οσκαρικές ταινίες, ξεχωριστές κινηματογραφικές παραγωγές που άφησαν εποχή και απέσπασαν Όσκαρ, ενώ 24ωρο πρόγραμμα θα παρουσιαστεί κατά το πρώτο τριήμερο του Μαρτίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ