Αρχειο

Οι μεγάλες εικόνες του σινεμά

Άνθρωποι που δημιουργούν το σύμπαν του σκηνοθέτη

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
61985-124443.jpg

Οφείλουμε σε αυτούς τις εικόνες των αναμνήσεων που μας αφήνουν οι μεγάλες ταινίες. Οι διευθυντές φωτογραφίας υλοποιούν το εικαστικό όραμα του σκηνοθέτη και εύλογα τυγχάνουν όλο και μεγαλύτερης αναγνώρισης. Φέτος είναι υποψήφιος και ο Έλληνας Φαίδων Παπαμιχαήλ.

 Philippe Le Sourd: Η δουλειά του στο «The Grandmaster» έχει ήδη κερδίσει τους κριτικούς σε όλο τον κόσμο, έχει προταθεί για πολλά βραβεία και έχει αποσπάσει 2 διακρίσεις.

Emmanuel Lubezki: Έφερε το διάστημα στις αίθουσες με τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει. Ο διευθυντής φωτογραφίας του «Gravity» μάλλον θα επιστρέψει σπίτι με το Όσκαρ

Bruno Delbonnel: Ο άνθρωπος πίσω από το εικαστικό σύμπαν της Αμελί συνεργάστηκε με τους αδελφούς Κοέν για το «Inside Llewyn Davis» και διεκδικεί Όσκαρ για τέταρτη φορά σε 11 χρόνια.

Φαίδων Παπαμιχαήλ: Θα το «σηκώσει» το αγαλματίδιο; Ο μεγάλος Έλληνας διευθυντής φωτογραφίας είναι μόνιμος συνεργάτης του Ελληνοαμερικανού Αλεξάντερ Πέιν και φέτος έχει μεγάλες πιθανότητες για το «Νεμπράσκα».

Roger Deakins: Είναι η κλασική επιλογή του Χόλιγουντ και παρότι έχει προταθεί δεκάδες φορές για εξαιρετικές ταινίες δεν έχει κερδίσει ποτέ το Όσκαρ. Φέτος είναι υποψήφιος για την ταινία «Prisoners».

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ