Αρχειο

Η Ζωή του Πι

Υποψήφιο για 11 Όσκαρ, κέρδισε 4 (2012)

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
61971-124402.jpg

Το «Life of Pi» ήταν η ταινία με τα περισσότερα Όσκαρ, για το 2012. Κέρδισε στις κατηγορίες Καλύτερης Σκηνοθεσίας (για τον Ανγκ Λι), Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερων Οπτικών Εφέ και Καλύτερης Μουσικής.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό φιλμ 3-D που συνδυάζει live action με ψηφιακά γραφικά και βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάν Μαρτέλ που κυκλοφόρησε το 2001.

Είναι η απίστευτη ιστορία ενός νεαρού 16χρονου Ινδού, του «Πι» Πατέλ, ο οποίος χάνει την οικογένειά του σε ένα ναυάγιο πλοίου που μετέφερε τα ζώα ενός ζωολογικού κήπου και βρίσκεται ο ίδιος ναυαγός στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού, επάνω σε μία βάρκα, παρέα με μία τίγρη της Βεγγάλης με το όνομα Ρίτσαρντ Πάρκερ. Η επιβίωση είναι σκληρή και η περιπέτεια μεγάλη. Η ταινία γνώρισε παγκόσμια επιτυχία κερδίζοντας 609 εκατομμύρια δολάρια και δεν είναι τυχαίο που ήταν υποψήφια για τόσα πολλά Όσκαρ.

Η ταινία προβάλλεται την Τετάρτη 26/2 στις 21.00, στο Nova.

Για 31 μέρες, η οσκαρική ζώνη Nova Stars μας ταξιδεύει στον λαμπερό κόσμο των Βραβείων Όσκαρ και μας προετοιμάζει για την 86η τελετή απονομής που θα μεταδοθεί live την πρώτη Κυριακή του Μαρτίου από τα κανάλια Novacinema. Μέσω Nova Stars, θα προβάλλονται καθημερινά 2 οσκαρικές ταινίες, ξεχωριστές κινηματογραφικές παραγωγές που άφησαν εποχή και απέσπασαν Όσκαρ, ενώ 24ωρο πρόγραμμα θα παρουσιαστεί κατά το πρώτο τριήμερο του Μαρτίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ