Αρχειο

Άννα Καρένινα

Όσκαρ καλύτερων κοστουμιών (2012)

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η θρυλική ηρωίδα του Τολστόι σε μία θεαματική μεταφορά της στην οθόνη, Βρετανικής παραγωγής, με την Κίρα Νάιτλι στον ομώνυμο ρόλο – που την καθιερώνει πια σαν ηθοποιό που ενσαρκώνει μοιραίες ηρωίδες κλασσικής λογοτεχνίας, ενώ ο Τζουντ Λο υποδύεται τον σύζυγο της Άννας, τον Αλεξέι Καρένιν και ο Άαρον Τέιλορ Τζόνσον τον μεγάλο έρωτα της Άννας, τον Βρόνσκι.

Επική τραγική ιστορία για ένα σκάνδαλο στη ρώσικη αριστοκρατία του 1877, υπέροχα σκηνικά και κοστούμια και μία ενδιαφέρουσα ιδέα του σκηνοθέτη Τζον Ράιτ που βρήκε θερμούς υποστηρικτές αλλά και υπέρμαχους: το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας είναι γυρισμένο επάνω σε μία θεατρική σκηνή. Όπως και να είναι, πρόκειται για ένα κλασικό έργο «παντός καιρού» και μία θαυμάσια κινηματογραφική επιλογή.

Εκτός από το Όσκαρ κοστουμιών, το φιλμ ήταν υποψήφιο σε τρεις ακόμα κατηγορίες εκείνη τη χρονιά: Καλύτερης Μουσικής, Καλύτερης Φωτογραφίας και Καλύτερης Σκηνογραφίας.

 

Η ταινία προβάλλεται την Τρίτη 25/2 στις 21.00, στο Nova.

Για 31 μέρες, η οσκαρική ζώνη Nova Stars μας ταξιδεύει στον λαμπερό κόσμο των Βραβείων Όσκαρ και μας προετοιμάζει για την 86η τελετή απονομής που θα μεταδοθεί live την πρώτη Κυριακή του Μαρτίου από τα κανάλια Novacinema. Μέσω Nova Stars, θα προβάλλονται καθημερινά 2 οσκαρικές ταινίες, ξεχωριστές κινηματογραφικές παραγωγές που άφησαν εποχή και απέσπασαν Όσκαρ, ενώ 24ωρο πρόγραμμα θα παρουσιαστεί κατά το πρώτο τριήμερο του Μαρτίου.