Αρχειο

Λεπτή Κόκκινη Γραμμή

7 υποψηφιότητες για Όσκαρ (1998)

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
61898-124219.jpg

Προτάθηκε για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου, Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερου Μοντάζ, Καλύτερης Μουσικής και Καλύτερου Ήχου.

Το φιλμ κέρδισε τη Χρυσή Αρκούδα στο Φεστιβάλ του Βερολίνου το 1999, ενώ ο Μάρτιν Σκορσέζε το έχει κατατάξει δεύτερο στη λίστα με τις αγαπημένες του ταινίες. Πρόκειται για ένα δυνατό πολεμικό δράμα βασισμένο στο βιβλίο του Τζέιμς Τζόις, το οποίο αναφερόταν στα γεγονότα της Μάχης του Όρους Όστεν, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ταινία ήταν η επιστροφή του σκηνοθέτη Τέρενς Μάλικ μετά από 20 χρόνια απουσίας και είχε ένα εξαίρετο καστ μεταξύ των οποίων τον Σον Πεν, τον Νικ Νόλτε, τον Ελίας Κοτέας, τον Άντριαν Μπρόντι, Τζορτζ Κλούνεϊ, Τζον Κιούζακ, Γούντι Χάρλεσον και πολλούς άλλους, οι σκηνές των οποίων κόπηκαν στο μοντάζ. Μία πραγματικά all-star ταινία που τη θυμάσαι για πολύ καιρό.

Η ταινία προβάλλεται την Τρίτη 25/2 στις 21.00, στο Nova.

Για 31 μέρες, η οσκαρική ζώνη Nova Stars μας ταξιδεύει στον λαμπερό κόσμο των Βραβείων Όσκαρ και μας προετοιμάζει για την 86η τελετή απονομής που θα μεταδοθεί live την πρώτη Κυριακή του Μαρτίου από τα κανάλια Novacinema. Μέσω Nova Stars, θα προβάλλονται καθημερινά 2 οσκαρικές ταινίες, ξεχωριστές κινηματογραφικές παραγωγές που άφησαν εποχή και απέσπασαν Όσκαρ, ενώ 24ωρο πρόγραμμα θα παρουσιαστεί κατά το πρώτο τριήμερο του Μαρτίου. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ