Αρχειο

Το animation βρυχάται

Τα κινούμενα σχέδια δεν είναι μόνο για παιδιά

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Όλο και περισσότερες ταινίες animation αποκτούν μεγάλη φήμη και αυξάνουν το κοινό τους κατακόρυφα. Οι φετινές υποψηφιότητες για την καλύτερη ταινία animation είναι η απόδειξη ότι το είδος «μεγαλώνει» πολύ όμορφα.

The Croods: Το θαύμα της συνάντησης μιας οικογένειας Νεάτερνταλ με ένα αγόρι Χόμο Σάπιενς. Ίσως να είναι η χρονιά που η Disney/ Pixar δεν θα πάρει το βραβείο.

Despicable Me 2: Δεν είναι τόσο απαίσιος όσο (δεν) θέλει να είναι. Εκτός από τα κορίτσια του, ο Γκρού στηρίζεται στα εκπληκτικά μινιόνς που κάνουν τα πάντα.

Ernest & Celestine: Η Γαλλία μένει στο παιχνίδι των Όσκαρ χάρη σε μια ταινία animation. O Ernest (αρκούδα) και η Celestine (ποντίκι) είναι ένα υπέροχο δίδυμο

Frozen: Αν κερδίσει θα είναι η μεγάλη έκπληξη. Η φετινή ταινία της Disney ποντάρει στις περιπέτειες μιας παρέας μέσα στο βασίλειο του παντοτινού χειμώνα

Τhe Wind Rises: Το υπέροχο κόμικ του Hayao Miyazaki γίνεται ταινία σε σκηνοθεσία του ίδιου και χολυγουντιανές φωνές. Είναι η ιστορία του ανθρώπου που σχεδιάζε τα πολεμικά αεροπλάνα της Ιαπωνίας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.