Αρχειο

To θρίλερ του πρώτου ανδρικού ρόλου

Συνωστισμός απίστευτων ερμηνειών το πρόβλημα της επιτροπής

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τέσσερα ονόματα που δονούν το Χόλιγουντ και ένας αουτσάιντερ από την «Νεμπράσκα», είναι οι 5 υποψήφιοι για το φετινό Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου. Ίσως να είναι η πιο δύσκολη χρονιά για τα περίπου 5.000 μέλη της επιτροπής.

Leonardo Di Caprio: Φήμες λένε ότι κοιμάται αγκαλιά με ομοίωμα του θείου Όσκαρ και πολλοί υποστηρίζουν ότι φέτος είναι επιτέλους η χρονιά του πρωταγωνιστή στο «Λύκο της Wall Street».

Christian Bale: Ναι, ο Batman ξέρει να κάνει την «καλύτερη μεταφορά υπολοίπου» σε φαλάκρα, από την ανακάλυψη του σινεμά. Στο «American Hustle» ξεδιπλώνει μια ακόμα πτυχή της υψηλής υποκριτικής του τέχνης.

Bruce Dern: Με δύναμη από τη «Νεμπράσκα» του «δικού μας» Ελληνοαμερικανού Αλεξάντερ Πέιν. Ο Bruce Dern δεν είναι ζεν πρεμιέ αλλά μια μοναδική ερμηνεία του χαρίζει την 2η υποψηφιότητά του.

Chiwetel Ejiofor: Ο Βρετανός ηθοποιός μπήκε «στη λίστα» του Χόλιγουντ το 1997 χάρη στο «Amistad». Στο «12 Χρόνια Σκλάβος» απλά επιβεβαιώνει ότι και στο θέατρο: Οι μεγάλοι ρόλοι είναι το φόρτε του.

Matthew McConaughey: Τον θεωρούσαν «ελαφρύ» ηθοποιό αλλά όσα κιλά έχασε για χάρη του «Dallas Buyers Club» μπορεί να επιστρέψουν σε χρυσό αγαλματίδιο. Είναι ο πιο φορμαρισμένος ηθοποιός της χρονιάς.