Αρχειο

Κartναβάλι!

Πού να πας, τι να δεις, τι να ακούσεις

59266-137646.jpg
Soul Team
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
61862-124022.jpg

Trentemøller

O Trentemøller, ένας από τους χαρισματικότερους μουσικούς και παραγωγούς της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής την τελευταία δεκαετία, μαζί με τη μπάντα του, έρχεται στη Θεσσαλονίκη. Γεννημένος στην Κοπεγχάγη, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί τη βάση του, ο Anders Trentemøller είναι υπεύθυνος για ορισμένες από τις ομορφότερες μελωδίες που έχουν ακουστεί τα τελευταία χρόνια, καθώς και για τις εξαιρετικές παραγωγές και τα remixes που έχει κάνει σε γνωστά κομμάτια. Συνδυάζοντας ιδανικά indie και electronica, έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πιο σεβαστούς και αξιοθαύμαστους μουσικούς και remixers του αιώνα που διανύουμε. Έχει συνεργαστεί με πολλά σπουδαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής (Moby, Royksopp, The Knife, UNKLE, Franz Ferdinand, Modeselector, Efterklang, Andrew Weatherall και άλλοι), ενώ στο τελευταίο του album, "Lost", συμμετέχουν οι Low, Kazu Makino (Blonde Redhead), Sune Rose Wagner (The Raveonettes), Johnny Pierce (The Drums), Jana Hunter (Lower Dens), Ghost Society, Marie Fisker.

Info: Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στο Fix Factory of Sound (26ης Οκτωβρίου 15, περιοχή Fix, τηλ. 2310500670 & 2310504014). Εισιτήρια: Τα πρώτα προπωλούνται προς 20 ευρώ (περιορισμένος αριθμός). Στη συνέχεια, η προπώληση θα συνεχιστεί στα 25 ευρώ. Περιορισμένος αριθμός VIP εισιτηρίων θα διατεθεί προς 50 ευρώ. Στο ταμείο, το βράδυ της συναυλίας, η τιμή θα είναι 30 ευρώ.


n

  Κλασικές Ευρωπαϊκές Ταινίες ΙΙΙ

Λουί Μαλ, Βιμ Βέντερς, Τζίλο Ποντεκόρβο και Μπέλα Ταρ: Τέσσερις διακεκριμένοι δημιουργοί που σφράγισαν με το έργο τους τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, βρίσκονται στο προσκήνιο αυτή την εβδομάδα στην Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης. Φιλοτεχνημένες με την πρωτοποριακή ματιά των δημιουργών τους, οι ταινίες του αφιερώματος είναι κλασικές, η καθεμιά με το δικό της τρόπο. Εστιάζουν σε καθοριστικά ιστορικά στιγμιότυπα, υπαρξιακά αδιέξοδα και ταξίδια αυτογνωσίας και αποτελούν σημεία αναφοράς στην έβδομη Τέχνη. Πιο συγκεκριμένα, το αφιέρωμα περιλαμβάνει τις ταινίες: Η μάχη του Αλγερίου του Τζίλο Ποντεκόρβο (1966), H φλόγα που τρεμοσβήνει του Λουί Μαλ (1963), Στο πέρασμα του χρόνου του Βιμ Βέντερς (1976) και Οι αρμονίες του Werckmeister του Μπέλα Ταρ (2000).

Info: Από την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 2 Μαρτίου 2014 στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος (Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Α’, Λιμάνι). Πώληση εισιτηρίων: Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α΄, Λιμάνι, τηλ. 2310-508.398, cinematheque@filmfestival.gr) Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ (γενική είσοδος), 3 ευρώ (για τα μέλη). Κάρτα μέλους: 1 ευρώ.


n

Το γλυκό πουλί της νιότης

«Το γλυκό πουλί της νιότης», ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα έργα του Τενεσί Ουίλιαμς, παρουσιάζεται για πρώτη φορά από το ΚΘΒΕ στην εκδοχή που είχε δημοσιεύσει ο ίδιος ο συγγραφέας το 1959, ως διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που του επέβαλλε το Μπρόντγουεϊ. Ο νεαρός και φιλόδοξος Τσανς Γουέιν επιστρέφει στην πόλη όπου γεννήθηκε, μαζί με την ξεπεσμένη σταρ Αλεξάνδρα ντελ Λάγκο. Δυο άνθρωποι ματαιόδοξοι συναντιούνται στην πιο οριακή στιγμή της ζωής τους, ακουμπάνε ο ένας επάνω στον άλλο, στην προσπάθειά τους να πνίξουν τα συναισθήματα, τους φόβους, τον πανικό τους για τον Χρόνο, που κυλάει και αφήνει τα σημάδια του, όχι μόνο στα πρόσωπά τους, αλλά και στις ψυχές τους… Δυο χαμένες ψυχές που βυθίζονται στο αλκοόλ, την κραιπάλη, τους τεχνητούς παραδείσους… που ονειρεύονται το Χόλυγουντ, τη δόξα, την εξουσία και παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Η προσγείωσή τους, όμως, σε μια σκληρή και βίαιη πραγματικότητα, τους αφήνει μετέωρους μέσα στις προσωπικές τους αυταπάτες. Δύο άνθρωποι μόνοι, αφημένοι στη μοίρα και την απόγνωσή τους, στην απώλεια του παραδείσου τους, στην αυτοεξορία τους…

Ταυτότητα της παράστασης: Απόδοση: Αντώνης Γαλέος, Σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια: Βασίλης Νικολαϊδης, Σκηνικά-κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ, Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος, Επιμέλεια κίνησης: Κώστας Γεράρδος, Σχεδιασμός βίντεο και ήχου: Γιάννης Πειραλής, Βιργινία Ρηγάκη, Βοηθός σκηνοθέτη: Αθηνά Σαμαρτζίδου, Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Δανάη Πανά, Οργάνωση παραγωγής: Πέτρος Κοκόζης. Διανομή (με σειρά εμφάνισης): Κοραλία Καράντη (Πριγκίπισσα Κοσμονόπολις, η Αλεξάνδρα Ντελ Λάγκο), Μέμος Μπεγνής (Τσανς Ουέην), Βασίλης Ισσόπουλος (Φλάι, υπάλληλος στο ξενοδοχείο «Βασιλικός Φοίνιξ»), Δημήτρης Τσιλινίκος (Τζωρτζ Σκάντερ, γιατρός), Δημήτρης Κολοβός (Μπος Φίνλεϋ, πολιτικός παράγοντας στο Σαιντ Κλάουντ), Μίλτος Σαμαράς (Τομ Φίνλεϋ, γιος του Μπος Φίνλεϋ), Θάλεια Σκαρλάτου (Θεία Νόνι), Αμαλία Καβάλη (Χέβενλυ Φίνλεϋ, κόρη του Μπος Φίνλεϋ), Παναγιώτης Δόκτωρ (Τσαρλς, υπηρέτης στο σπίτι του Μπος Φίνλευ), Ιφιγένεια Δεληγιαννίδη (Λούσυ, ερωμένη του Μπος Φίνλεϋ), Γιάννης Τσάτσαρης (Μπάρμαν, στο ξενοδοχείο «Βασιλικός Φοίνιξ»), Σπύρος Σαραφιανός (Αντιρρησίας), Απόστολος Μπαχαρίδης (Μπαντ), Γιάννης Σαμψαλάκης (Σκότι) Μαίρη Ανδρέου (Έντνα), Λίλα Βλαχοπούλου (Βάιολετ), Παναγιώτης Μπάρλας (Τζακ, πιανίστας) Ιάκωβος Μυλωνάς (Νταν Χάτσερ, υποδιευθυντής του ξενοδοχείου «Βασιλικός Φοίνιξ»), Μάνος Γαλανής, Θανάσης Δισλής, Νικόλαος Πολοζιάνης (Τρεις άντρες από την πολιτική νεολαία του κόμματος του Μπος Φίνλεϋ )

Info: Στο Βασιλικό θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου). Τετάρτη & Κυριακή 7 μ.μ., Πέμπτη, Παρασκευή 9 μ.μ, Σάββατο 6 & 9.00 μ.μ. Κανονικό εισιτήριο: 15 €. Εκπτωτικό εισιτήριο (Φοιτητές, Άτομα άνω των 65): 12 €. Λαϊκές παραστάσεις (Τετάρτη 7 μ.μ.) Γενική είσοδος 12 €. Πέμπτη στο ΚΘΒΕ: Γενική είσοδος 10 €. Τηλ. κρατήσεων: 2315 200200


n

Κλέψε Σαν Καλλιτέχνης

Ο εκδοτικός οίκος Key Books παρουσιάζει το βιβλίο του Austin Kleon «Κλέψε Σαν Καλλιτέχνης». Πρόκειται για το μανιφέστο της δημιουργικότητας στην ψηφιακή εποχή, όπου ο νεαρός συγγραφέας και καλλιτέχνης μοιράζεται με ευφάνταστο και πρωτότυπο τρόπο δέκα αλήθειες που δεν μας έχουν πει για τη δημιουργικότητα. Το βιβλίο κυκλοφορεί με μεγάλη επιτυχία σε 20 χώρες και παντού διαδίδεται σαν ιός στις δημιουργικές και ανήσυχες ομάδες που ψάχνουν για έμπνευση και καινοτόμες ιδέες. Θα μιλήσουν για το βιβλίο οι: Γεωργία Δώδου (δημοσιογράφος), Δημήτρης Κολιαδήμας (designer), Γιώργος Τζινούδης (εικαστικός). Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Στέφανος Τσιτσόπουλος. Μετά το τέλος της παρουσίασης θα ακολουθήσει party στην «Εφημερίδα» (Φιλικής Εταιρείας 7) με dj set του Δημήτρη Αθανασιάδη (SOUL Magazine).

Info: Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014, στις 20.00, στον εικαστικό χώρο ρώ (Ρωμανού 5, Περιοχή Λευκού Πύργου, Θεσσαλονίκη, 2310 226 552). Είσοδος: Ελεύθερη.


n

Black Rebel Motorcycle Club

Ένα από τα κορυφαία ροκ συγκροτήματα του πλανήτη επιτέλους έρχεται στην Ελλάδα. Εδώ και 15 χρόνια οι BRMC κυκλοφορούν τον έναν εντυπωσιακό δίσκο μετά τον άλλο και περιοδεύουν διαρκώς ανά τον κόσμο, ξεπουλώντας τα εισιτήρια σε συναυλιακούς χώρους από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη ως την Κίνα και την Αυστραλία, ενώ το όνομά τους φιγουράρει στα μεγαλύτερα φεστιβάλ. Με τον χαρακτηριστικά βρόμικο και ανελέητα σέξι ήχο τους και το κατ’ εξοχήν αυτοκαταστροφικό attitude, οι BRMC γράφουν το δικό τους κεφάλαιο στη rock μυθολογία. Αν έκαναν τα πράγματα by the book και ακολουθούσαν τις επιταγές των μεγάλων δισκογραφικών, σήμερα μάλλον θα ήταν όσο διάσημοι είναι οι White Stripes και οι Strokes. Αυτοί όμως διάλεξαν το δύσκολο, ανεξάρτητο δρόμο, βασίστηκαν μόνο στη μουσική τους και τα κατάφεραν εξαιρετικά. Τραγούδια τους έχουν ακουστεί σε ταινίες, video games, τηλεοπτικές σειρές και διαφημίσεις, οι περιοδείες τους δεν τελειώνουν ποτέ και η δημοφιλία τους παραμένει εντυπωσιακή.

Info: Στις 5 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη στο Principal (Μύλος - Πολυχώρος Τέχνης & Πολιτισμού, 2310 428 088). Προπώληση: 23 Ευρώ (200 εισιτήρια για κάθε συναυλία) και 25 Ευρώ. Ταμείο: 28 Ευρώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ