Αρχειο

Εconomy seat για τον Στουρνάρα

Πετώντας με τον υπουργό

2642-204777.JPG
Δημήτρης Φύσσας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
61394-123064.JPG

Σαν κοινός επιβάτης σε οικονομική θέση της «Aegean» γύρισε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες, όπου είχε πάει για να συμμετάσχει στο Ecofin.

Ειδικότερα, ο υπουργός μπήκε στο αεροπλάνο στην πτήση των 20.00 με τρεις κυρίες που αποτελούσαν τη συνοδεία του, χωρίς σωματοφύλακες, τακτοποίησε ο ίδιος τα πράγματά του στο ντουλάπι των αποσκευών και έτυχε να κάτσει μια θέση μπροστά και δεξιά μου (γυρνούσα κι εγώ από Βρυξέλλες, όπου είχα βρεθεί για άλλο λόγο). Δεν υπήρχαν καθόλου αντιδράσεις στο αεροπλάνο κατά την είσοδό του, ούτε θετικές, ούτε αρνητικές, μόνο ένας-δυο επιβάτες σηκώθηκαν και του μίλησαν (φιλικά).

Καθώς είχα άμεση οπτική επαφή, είδα ότι στη διάρκεια της πτήσης ο κ. Στουρνάρας διάβασε τους «Financial Times», κουβέντιασε λίγο με τις συνεργάτιδές του, δεν θέλησε να δειπνήσει και πήρε έναν υπνάκο. Δεν τον ήξερα προσωπικά, του συστήθηκα εν πτήσει και του σχολίασα θετικά ότι δεν ταξίδευε πρώτη θέση. «Έτσι κάνω, λόγω της κατάστασης», είπε. Επειδή προφανώς δεν ήταν ούτε ώρα, ούτε χώρος για σοβαρή πολιτική - οικονομική συζήτηση, μιλήσαμε λίγα λεπτά για ελαφρότερα θέματα, ανακαλύπτοντας ότι ήμασταν κι οι δυο, στα νιάτα μας, στο ΚΚΕ.

Τέλος, μετά την προσγείωση στο «Ελ. Βενιζέλος», ο κ. Στουρνάρας συνέχισε στο ίδιο μοτίβο: αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει την πίσω πόρτα του αεροπλάνου κατά προτεραιότητα, και βγήκε όταν τη χρησιμοποίησαν οι άλλοι που προηγούνταν. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ