Αρχειο

Ο καρκίνος στο σώμα μου

Η Μπεθ φωτογραφίζεται γυμνή με τα σημάδια της στο Facebook

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
61108-122081.jpg

«Όποιος βρήκε τις φωτογραφίες μου προσβλητικές, απλά δεν έπιασε το νόημα αυτού του πρότζεκτ». Η Μπεθ Γουάνγκα είναι 32 ετών, καρκινοπαθής από την Αυστραλία. Την περασμένη Κυριακή ανέβασε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook μια σειρά γυμνών φωτογραφιών για να δείξει στον κόσμο τα μετεγχειρητικά σημάδια του καρκίνου στο σώμα της. «Ο σκοπός της φωτογράφησης ήταν να ενημερώσει τους άνδρες και τις γυναίκες για τις αλλαγές που προκαλεί ο καρκίνος στο σώμα μας, αλλαγές που δεν κάνουν διακρίσεις ανάμεσα σε φύλα, ηλικίες ή φυλές», δηλώνει η Μπεθ.

n

«Κάτω από το κόκκινο φόρεμα», λέγεται το πρότζεκτ της Μπεθ, το οποίο επιμελήθηκε φωτογραφικά η Νάντια Μάσοτ. Το εγχείρημά της δίχασε την παγκόσμια κοινότητα των κοινωνικών μέσων δικτύωσης. Πήρε αρκετά θετικά σχόλια αλλά και περισσότερα από 100 άτομα- χρήστες του Facebook την διέγραψαν από «φίλη» τους ενώ πολλοί από αυτούς ζήτησαν τη διαγραφή της.

n

Η Μπεθ Γουάνγκα, μητέρα τεσσάρων παιδιών, υπέστη διπλή μαστεκτομή, αποκατάσταση στήθους και υστερεκτομή, όταν στο αριστερό της μαστό ανιχνεύτηκαν κυτταρικές μεταλλάξεις ενώ παράλληλα βρέθηκε ότι φέρει το γονίδιο BRCA2. Θέλει να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σχετικά με την σημασία των προληπτικών εξετάσεων. «Κάτω από την προστασία των ρούχων ο καθένας μας μπορεί να κρύβει μια άλλη ζωή. Όποιος δεν μπορεί να ξεχωρίσει το πορνό από την κοινωνική ευαισθητοποίηση έχει σοβαρό πρόβλημα», απαντά στους επικριτές της.

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ