Jiri Kylian, Mary Wigman, Jan Febre, Nacho Duato, Mathilde Monnier, Samuel Lefeuvre, Akram Khan, όλοι θα δώσουν το παρόν μέσα από έργα videodance (ταινίες και ντοκιμαντέρ). Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Νέα Ζηλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Αμερική, Βέλγιο, Ισπανία, Καναδά, Αργεντινή, Κύπρος, Φινλανδία και Ολλανδία χορεύουν.
Τα βίντεο που ακολουθούν δεν είναι αυτά που θα παρουσιαστούν στο 4ο Athens video dance project
Mary Wigman
Akram Khan
Jan Fabre
Nacho Duato
Νέοι καλλιτέχνες (Kick-Starters), μαθητές και φοιτητές (Duck-Steps) παρουσιάζουν έργα τους στα πλαίσια ενός εκπαιδευτικού προγράμματος, ενώ θα διεξαχθεί και εργαστήριο videodance για τους φοιτητές της Α.Σ.Κ.Τ. (15&16/2). Παράλληλα performances (Strikes & Promenade), παραστάσεις και εγκαταστάσεις ανοίγουν διάλογο μεταξύ του χορού και άλλων μορφών τέχνης. Για 5 μέρες η Αθήνα θα αποκτήσει ρυθμό.
Από την ταινία Jan Fabre – Ο άνθρωπος που μετράει τα σύννεφα 2003 (Γαλλία). Το ντοκιμαντέρ δείχνει το σκηνοθέτη την ώρα που δημιουργεί στις πρόβες και παρουσιάζει το έργο του «Perroquets et cobayes», που παίχτηκε το Φθινόπωρο του 2002 στο Théâtre de la Ville του Παρισιού.
Από το ντοκιμαντέρ για την Mathilde Monnier «La Rencontre» (Η Συνάντηση, 1999). Σκηνοθεσία: Seydou Boro και Issa Traoré. Η ιδέα της συνάντησης αποτελεί τον πυρήνα ολόκληρου του έργου της Mathilde Monnier. Η σχέση της με την Αφρική ξεκινά το 1990, όταν εντάσσει στη χορευτική της ομάδα αφρικανούς χορευτές, μεταξύ των οποίων και της Seydou Boro και Salia Sanou από την Μπουργκίνα Φάσο, και δημιουργεί την παράσταση Pour Antigone. Η ταινία «Η συνάντηση», αποκαλύπτει με ποιον τρόπο ο χορός μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για έναν διάλογο μεταξύ ταυτοτήτων και πολιτισμών και πώς μπορεί να ξεπηδήσει μια νέα γλώσσα του σώματος από τη διασταύρωση των δυτικών και των αφρικανικών αντιλήψεων. (Greek Subtitles) Γαλλία
19-23/2. Σε συνεργασία με τo Θέατρο της ΑΣΚΤ, Υπουργείο Πολιτισμού, Goethe-Institut Athen, Institut Français de Grèce, Dancetheater.gr, Arthuse Musik.
Δείτε το πρόγραμμα στο www.athensvideodanceproject.gr