Αρχειο

«Άβαντες – Άρης, αγώνας πρωταθλήματος»

Η Νίκη Ηλιοπούλου παρακολουθεί έναν όχι και τόσο συνηθισμένο αγώνα

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στον κόμβο Χαμοστέρνας, στην οδό Πειραιώς, δίπλα ακριβώς από το εμπορικό κέντρο Athens Heart, βρίσκεται ένα από τα λιγοστά παγοδρόμια που υπάρχουν στην Αθήνα. Εκεί διοργανώνεται φέτος το ελληνικό πρωτάθλημα στο χόκεϊ επί πάγου.

«Άβαντες – Άρης, αγώνας πρωταθλήματος», γράφουν οι αφίσες που βρίσκονται κολλημένες γύρω και μέσα στο παγοδρόμιο. Ο χώρος είναι κλειστός, με λίγους θεατές και τις δύο ομάδες σε παράταξη μέσα στον πάγο.

Ο αγώνας αρχίζει με πολλή ένταση και γρήγορο ρυθμό. Το παιχνίδι είναι κρίσιμο, μιας και οι δύο ομάδες αγωνίζονται για τη δεύτερη θέση. Οι αθλητές δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, παίζοντας δυνατά, με σκληρά μαρκαρίσματα και πολλά γκολ.

Όσο περνάει η  ώρα, τόσο ο κόσμος αυξάνεται στο παγοδρόμιο. Άνθρωποι όλων των ηλικιών μαζεύονται γύρω από τον αγωνιστικό χώρο και παρακολουθούν με αμείωτο ενδιαφέρον το παιχνίδι.

Ο αγώνας λήγει ισόπαλος 8 – 8 και το παιχνίδι πάει στην παράταση. Η αγωνία των παικτών κορυφώνεται, καθώς διεκδικούν το γκολ που θα δώσει στην ομάδα τους τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα.Το νικητήριο γκολ πετυχαίνουν οι παίκτες του Άρη, 30 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της παράτασης, καθιστώντας τον αγώνα έναν από τους καλύτερους στο φετινό πρωτάθλημα.

Το να παρακολουθήσεις  έναν αγώνα χόκει επί πάγου, δεν είναι και ό,τι πιο σύνηθες στην Ελλάδα. Παρ' όλα αυτά, οι αθλητές του, πιστεύουν σε αυτό και προσπαθούν με ό,τι μέσο διαθέτουν, να το διατηρήσουν ζωντανό στη χώρα μας.

(Η Νίκη Ηλιοπούλου, απόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας, συμμετέχει στο "The A.V. MultiMedia Project", ένα εργαστήρι της εφημερίδας μας, όπου θέματα της πόλης παρουσιάζονται από τους συμμετέχοντες με κείμενο, video και photo album. To "A.V.M/M.P" θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουλίου και οι παρουσιάσεις των συμμετεχόντων θα αναρτώνται καθημερινά στο www.athensvoice.gr)