Αρχειο

Τα κατεστραμμένα παιδικά χρόνια της Αμπιγκέιλ

Και το φιλοδώρημα των 6.000 δολαρίων

Γιάννης Τσάκαλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η αισιοδοξία και το χαμόγελο αξίζουν πολλά. Ιδιαίτερα στην περίπτωση της Αμπιγκέιλ Σέιλορ ξεπερνούν κατά πολύ τα χρήματα και δη τα 6.000 δολάρια. Η 18χρονη Αμπιγκέιλ είναι σερβιτόρα σε εστιατόριο της Νεμπράσκα και πριν από λίγες μέρες, ένα ζευγάρι πελατών της ζήτησαν να κάτσει μαζί τους και να τους εξηγήσει το λόγο που είναι πάντα χαμογελαστή.

Ξεκίνησε να λέει την ιστορία της ζωής της και οι πελάτες κατάλαβαν ότι η Αμπιγκέιλ διατηρεί τον οπτιμισμό της παρότι έχει περάσει πολύ δύσκολα χρόνια.

Όταν ήταν μωρό οι γονείς της είχαν ατύχημα. Οι μόνιμες εγκεφαλικές βλάβες της μητέρας και η αδυναμία του πατέρα να μεγαλώσει την Αμπιγκέιλ και τα τρία αδέλφια της, οδήγησαν τα παιδιά σε ανάδοχη οικογένεια.

Σχεδόν για δέκα χρόνια άλλαζαν οικογένεια. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι οικογένειες ήταν ακατάλληλες και υπήρξε περίπτωση που ο πατέρας της ανάδοχης δικάστηκε και φυλακίστηκε για κακοποίηση παιδιών ενώ το ίδιο συνέβη όταν για μικρό χρονικό διάστημα επέστρεψαν στον βιολογικό τους πατέρα.

Κατά την εξιστόρηση, η Αμπιγκέιλ είπε στο ζευγάρι ότι λόγω οικονομικών προβλημάτων θα αναγκαζόταν να διακόψει τις σπουδές στο κολέγιο Τρίνιτι. Ένας από το ζευγάρι ήταν απόφοιτος του Τρίνιτι και πήρε την απόφαση να τη βοηθήσει. Έκοψε επιταγή 5.000 δολαρίων για δίδακτρα και άλλα 1.000 δολάρια για προμήθειες.

Η ζωή επιφύλασσε καλύτερη εφηβεία για την Αμπιγκέιλ και τα αδέλφια της. Πριν από οκτώ χρόνια κατέληξαν στο ζευγάρι Σούζαν και Τζον Τέιλορ, ζώντας έκτοτε σε ένα φυσιολογικό οικογενειακό περιβάλλον.

Η Αμπιγκέιλ δεν είναι η μοναδική που καταφέρνει και ξεπερνά τις ατυχίες της ζωής, αλλά σίγουρα ανήκει σε μια σπάνια κατηγορία ανθρώπων που δεν σταματάς να θαυμάζεις τη θέλησή τους για ζωή και τη δύναμη να βρίσκουν τι είναι αυτό που τους βοηθά να προχωρούν και να χαμογελούν.

n