Αρχειο

Scanner 2013: Twitter

Ατάκες της χρονιάς σε 140 χαρακτήρες

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 463
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
56856-123978.jpg

1. «Με τη Μαντόνα, που τη συνάντησα στο πάρτι του Βαλεντίνο στο Gstaad, δεν σταματήσαμε να μιλάμε για την κατάσταση στην Ελλάδα. Και την κάλεσα να επισκεφθεί την Αθήνα επίσημα» (Ηλίας Ψινάκης)

2. «Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει όλες της μορφές βίας» (Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής)

3. «Το πιο περίεργο περιστατικό που μου έχει τύχει από τότε που δουλεύω το περίπτερο είναι πως κάποιες φορές μαζεύονται στην πλατεία αργά το βράδυ κάτι τύποι με μαύρα ρούχα και ανάβουν λιβάνια και θυμιάματα. Μετά από μισή ώρα φεύγουν!» (κ. Θανάσης, περίπτερο πλατείας Κολωνακίου)

4. «Τι κάνετε αν σας έχει βγει πολύ αλμυρό το φαγητό; Ανοίγετε μια μπίρα!» (από το Taste Voice, το μαγειρικό site του athensvoice.gr)

5. «Επί της Ηρώδου Αττικού πωλείται πολυτελές διαμέρισμα 2ου ορόφου, 400 τ.μ., με απεριόριστη θέα στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου. Τιμή: 8.500.000»

6. «…πώς αυτό το λάλο, το παρόν προπολύχρονο φευγιό ξέμονο / Και ξέφτι κοφτερό σ’ ένα χαλασμένο “γάμησέ τα” κακόπεσε λαχανιασμένο» (από την ποιητική συλλογή «On» του Κωνσταντίνου Μπογδάνου)

7. «Περνώ την ιώβεια περίοδο» (Βύρων Πολύδωρας)

8. «Ναι, ρε βούρλα, ο 20χρονος θα σηκωθεί, θα κλέψει τράπεζα, θα χτυπήσει όποιον του κρύβει το φως. Ο 20χρονος θα σηκωθεί και είμαι μαζί του. Διαχειριζόμαστε τι; Τη βία της βίας που βάλατε ένα λαό να πληρώσει τους κλέφτες; Τα σιχάματα που κυκλοφορούν ελεύθερα; Την υποδούλωση που υπόγραψαν με “ναι” τρία κυβερνητικά κόμματα; Θα σηκωθεί ο 20χρονος, τι θα κάνει, πόσο θα την πιει, ρε σιχάματα; Πολιτικοί της ρεμούλας του τρίτου παγκοσμίου, της τραπεζοχούντας του τρίτου μνημονίου…» (Σταμάτης Κραουνάκης στον Βήμα fm αναφερόμενος στους ληστές της Κοζάνης)

9. «Αγάπες, κάντε block, report σε όποιον μας μεταδίδει Τζήμερο. Προτιμώ αρκουδάκια και βαλεντίνους από ναζί φιλελεύθερους». (Στάθης Δρογώσης στο Twitter)

10. «Ρε μαλάκα, Βέργο, γυριστάκια, αρχίδια δεν έχεις, μωρή λατσώνα;» (Χάρρυ Κλιν στο Twitter)

11. «Θεωρώ ότι η Χρυσή Αυγή εν μέρει καλά πράττει. Μ’ αρέσει αυτό που κάνει. Προτιμώ να ξεφύγει λίγο η Χ.Α. παρά να λούζομαι τη χαζοευγένεια των ΜΜΕ και των πολιτικών, οι οποίοι μας έχουν καταστρέψει. Προτιμώ μια Χ.Α. που θα είναι τσαμπουκάδες. Μ’ αρέσει ο τσαμπουκάς της» (Πέτρος Γαϊτάνος)

12. «Πίστεψέ με: η Αθήνα μπορεί να γίνει η νέα avant garde πόλη της Ευρώπης» (o καθηγητής Αρχιτεκτονικής και Αστικού Σχεδιασμού Alfredo Brillemburg)

13. «Τιμή μου να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στην Eurovision» (Αγγελική Ηλιάδη)

14. ««Ρώσοι, αδέρφια, μη μας προδώσετε» (Επιγραφές στους δρόμους της Λευκωσίας πάνω από ελληνικές σημαίες)

15. «Cherchez να φαμ» (Ο τίτλος της έκθεσης-αφιέρωμα στον Μποστ στο Μουσείο Μπενάκη)

16. «Θα πηγαίνω και στη Β΄ Εθνική να βλέπω την ΑΕΚ» (Κώστας Νεστορίδης)

17. Naomi Klein - Ναόμι Κάμπελ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ