Αρχειο

The Last Drive Photostory

Τριάντα χρόνια σε 20 φωτογραφίες

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 463
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
56845-123923.jpg

Είναι κάτι σαν άτυπο ραντεβού οι συναυλίες των Last Drive στα τέλη Δεκεμβρίου. Μια βόλτα-ρόλερ κόστερ στην ένταση του ροκ εν ρολ. Φέτος ο Αλέξης Καλοφωλιάς, o Χρήστος Μιχαλάτος και ο Γιώργος Καρανικόλας κλείνουν 20 χρόνια μουσικής δράσης και λένε να το γιορτάσουν μαζί με τους φίλους τους, τις δύο μεγαλύτερες νύχτες του χρόνου. Στις 20 και 21 Δεκεμβρίου. Σε μια ξεχωριστή σύμπραξη με πρώην μέλη των Drive, τους Fred και Toody Cole των Dead Moon και Pierced Arrows, που έρχονται από την Αμερική, πολλά θρυλικά ονόματα της ελληνόφωνης rock σκηνής, όπως οι Γιάννης Αγγελάκας και Δημήτρης Πουλικάκος, μέλη ιστορικών συγκροτημάτων όπως οι Villa 21, Sound Explosion, Make Believe, Honeydive, Rockin Bones, Αδιέξοδο, και τέλος μερικά σημερινά δυνατά ονόματα, όπως οι Nightstalker, Deus Ex Machina, 700 Machines, Ducky Boys… Ο κατάλογος είναι μακρύς και οι προσδοκίες μεγάλες για ένα μυσταγωγικό και σίγουρα συναισθηματικό διήμερο για τους παλιούς αλλά και νέους φίλους των Drive.

Λίγες μέρες πριν τη μεγάλη αυτή ροκ εν ρολ γιορτή τα μέλη των Last Drive επιλέγουν και σχολιάζουν αποκλειστικά για την A.V. 20 χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τη βόλτα τους στην άγρια πλευρά τoυ μουσικού πλανήτη. Said, hey honey, take a walk on the wild side…

n

1983, τρίο ακόμη, αναζητώντας τη σημασία της λέξης rock

n

Τόσο σοβαρά, όσο σοβαρά γίνεται. Μία από τις πρώτες φωτογραφίσεις του γκρουπ λίγο μετά την κυκλοφορία του πρώτου μας single. Με το φακό της Μάρλεν.

n

Ζώντας για το σήμερα. Φτιάχνοντας το δικό μας κόσμο. «Underworld Shakedown».

n

Δοκιμάζοντας μια acapella εκδοχή του «Underworld Shakedown», ένα πείραμα που ευτυχώς δεν προχώρησε.

n

Όταν ο θόρυβος έγινε αγάπη. Και η αγάπη χρώματα. Δεύτερος δίσκος. «Heatwave» Rules.

n

 Από την πρώτη μας περιοδεία, τρεις σαύρες κάτω απ’ τον ήλιο του Bordeaux, χαλαροί και άνετοι λίγο πριν μπούμε στο βαν για Ιταλία.

n

Πέντε λεπτά πριν από την καταιγίδα. Ρώμη. Κανένας μας δεν περίμενε αυτό που ακολούθησε. Francois and Roberta 4ever.

n 

Ecstasy Club, Βερολίνο. The fast and the furious. Ακονίζοντας τα μαχαίρια. Smells like teen spirit.

n

Από Μόναχο για Φράιμπουργκ. «The Bad Roads».

n

Το να είσαι κάτω από τη σκηνή και να «ακολουθείς» αυτούς τους ανθρώπους (Fleshtones) είναι από μόνο του μία «εξωσωματική» εμπειρία. Φαντάσου το να είσαι πάνω στη σκηνή μαζί τους. Με τον Peter Zaremba στο Ρόδον. Πίσω στην Αφρική.

n

Ο βασιλιάς του χάους και οι διαθέσιμοι. Η σταθερή ματιά των νίντζα. Τόσο όμορφα. Στην ηχογράφηση του «Blood Nirvana» με τον Paul B. Cutler των Dream Syndicate.

n 

Το rock’n’roll είναι απλό πράγμα, οι ξεκούρδιστες κιθάρες όχι. Παίζοντας για τα παιδιά της Κυψέλης.

n

1990. Χαλαρός περίπατος και τρελά κέφια στο Ζάππειο, λίγο πριν τη συναυλία με τους Villa και λίγο μετά το «Blood Nirvana». Καταγράφει ο Σπύρος Τσακίρης.

n

 Στα παρασκήνια του Ecstasy με τους Dead Moon, 1991. Τα σχόλια περιττεύουν.

n

 Κέρινα ομοιώματα των Last Drive για τα γυρίσματα του «Killhead Therapy», φτιαγμένα από τους κορυφαίους αδελφούς Αλαχούζους.

n

Top of the building, ma! Ο φίλος και φωτογράφος της μπάντας Δημήτρης Μυλωνάς σε μία από τις καλύτερες στιγμές του.

n

 Λίγο πριν χωρίσουν οι δρόμοι μας. Η μηχανή θα μπει για λίγο στο ρελαντί.

n 

The Drive Tribe. No Tribe, No Drive. Σερφάροντας στο μάτι του κυκλώνα, Gagarin 2007. Reunion.

n

Είκοσι χρόνια μετά και πάλι στο Βερολίνο. Children of the Sky.


Ιnfo:

Gagarin, Λιοσίων 205, Αττική. Έναρξη 20.00. Είσοδος € 10, 12 ταμείο. Προπώληση: Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9-11, 210 3643700, Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Viva.gr. Στις 20&21/12. Kαι Fix Factory of Sound, Θεσσαλονίκη, στις 23/12.


Kεντρική Φωτό: Από τα γυρίσματα του video για το «Overloaded» στο θέατρο «Εμπρός» στου Ψυρρή, στη μηχανή του φίλου μας του Δήμου, του «χαρλεά» της παρέας. Ο κινητήρας της χάνει λάδια, αλλά όπως έλεγε κι ο ίδιος, «αν δεν χάνει λάδια δεν είναι Harley». Το ίδιο θα μπορούσε να ισχύει και για την μπάντα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ