Αρχειο

5 Cocktails για τις γιορτές

Μεζούρες, υλικά, χρωματιστά ποτά, ιδιαίτερα ποτήρια

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 463
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
56831-123902.jpg

Μεζούρες, υλικά, χρωματιστά ποτά, ιδιαίτερα ποτήρια, ένας barman πίσω από όλα αυτά. Μπορείς να τα απολαύσεις εκεί, στην μπάρα, ή να τα φτιάξεις και μόνος στο σπίτι, με βάση τις προτάσεις που σου κάνουν πέντε από τα πιο γνωστά cocktail στέκια της Αθήνας και η Athens Voice.

ALTAMIRA Κολωνάκι: Τσακάλωφ 36, 210 3614695 (ανοιχτό από το μεσημέρι) / Μαρούσι: Περικλέους 28, 210 6128841. fb: Altamira Restaurants fan club

n

Ο Πέτρος Λαγούτης και τα Altamira, με κοινό πάθος για εξωτικές πολυεθνικές γεύσεις και τις βραδιές stand up comedy που θα ξεκινήσουν οσονούπω, βρίσκονται ήδη σε Christmas mood. Προς το παρόν απολαύστε το Αqua de Jamaica που σας προτείνει ο Πέτρος, με τσάι από αποξηραμένα λουλούδια ιβίσκου, τεκίλα, ζάχαρη, λάιμ, δυόσμο, γκουάβα και πάγο, που σερβίρεται σε ποτήρι μαργαρίτας με ζάχαρη στο χείλος του.


COLLAGE Καπνικαρέας 3, 210 3232060, fb: facebook.com/CollageAthens

n

Santa’s Grape

Tο πνεύμα των Χριστουγέννων ήρθε στο στολισμένο Collage, με ένα special xmas cocktail menu. Σε αυτό περιλαμβάνονται τα Red Bliss, Spicy Snow White, Jingle Berry και Santa’s Grape, με το τελευταίο να αποτελεί την πιο very merry x-mas επιλογή από τον barman.

[Φωτό: Ειρήνη Παπαβασιλείου]


TAILOR MADE Πλατεία Αγίας Ειρήνης 2, Μοναστηράκι, 213 0049645

image

Below Eden

Δροσερό, εύγεστο και χριστουγεννιάτικο cocktail με βότκα, ροδόνερο, hand made σιρόπι βανίλιας, ροδάκινο, λάιμ και lychee. Αυτό αλλά και πολλές ακόμη χριστουγεννιάτικες συνταγές για μοναδικές στιγμές κομμένες και ραμμένες στα μέτρα σας by Tailor Made. Και, φυσικά, μοναδικοί ολόφρεσκοι καφέδες επιλεγμένοι από εμάς προσωπικά από όλες τις χώρες του κόσμου.


MANOR HOUSE Αιμιλίου Βεάκη 36, Περιστέρι, 210 5744060

image

Pink Balloon

Homemade ρούμι αρωματισμένο με κόκκινο τσάι, red berry, blueberry, ξύλα κανέλας και αχλάδι, συνδυασμένα άψογα με τόνους βανίλιας Μαδαγασκάρης, σπιτικό λικέρ ρόδι και lime. Σερβίρεται με μοριακό αφρό από παλαιωμένο ρούμι και κόκκινο τσάι. Το Manor House σερβίρει μονοποικιλιακούς σπέσιαλ καφέδες και μοριακά cocktails, ενώ διοργανώνει events τις Παρασκευές με dj sets από Zoo Roo, Tolis Q, Nicolas Gale κ.ά. και κάθε Πέμπτη live με τα Κόκκινα Χαλιά + surpise guests.


TAMARIND Κεραμεικού 51, Μεταξουργείο, 210 5225945

image

Coquito Cocktail

Γάλα καρύδας, γάλα φρέσκο άπαχο, ασπράδι αυγού, λευκό ρούμι, spicy ρούμι (τύπου Sailor Jerry), εκχύλισμα βανίλιας, κανέλα, μοσχοκάρυδο. Εξωτικά cocktails με χειροποίητα σιρόπια και ταϊλανδέζικες πρώτες ύλες και αυθεντική ταϊλανδέζικη κουζίνα, με σεφ την Ταϊλανδή Areerat Chuathong, γνωστή για τις μαγ(ειρ)ικές της ικανότητες από το Guru bar Guru.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ