Αρχειο

Νέες κινητοποιήσεις σχεδιάζουν οι αγρότες

Από τη νέα χρονιά στους δρόμους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
56779-113754.JPG

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες για τα τέλη Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου, κατά την πανελλαδική τους σύσκεψη την Τρίτη στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Παρότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη η μορφή των κινητοποιήσεων, το ενδεχόμενο να βγουν ξανά στους δρόμους τα τρακτέρ είναι ορατό, διευκρίνισε ο πρόεδρος της ΟΑΣΝ Καρδίτσας κ. Βαγγέλης Μπούτας.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος, τα προβλήματα των αγροτών, αντί να επιλυθούν όπως τους είχαν υποσχεθεί, οξύνθηκαν, ενώ στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν, το ζήτημα της υπερφορολόγησης, οι δίκες των αγορών για χρέη, τα «κόκκινα» δάνεια της πρώην ΑΤΕ και ο κίνδυνος να ξεκινήσουν κατασχέσεις και πλειστηριασμοί χωραφιών και σπιτιών, το κόστος παραγωγής, αλλά και η νέα ΚΑΠ.

Με σκοπό τον συντονισμό των δράσεών τους, στη σύσκεψη έδωσαν το παρόν εκπρόσωποι των αγροτών από τα μπλόκα της Δράμας, των Σερρών, της Νάουσας, της Πέλλας, του Αμυνταίου, της Κοζάνης, της Πρέβεζας, της Αιτωλοακαρνανίας, του Κάστρου, της Λαμίας, της Αργολίδας, της Αρκαδίας και της Θεσσαλίας.

Γ.Σ.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ