Αρχειο

Ιδρύονται δημόσια ΙΕΚ και ΣΕΚ για άτομα με αναπηρία

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
56759-113737.jpg

Την εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος δημιουργίας Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) και Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) Ειδικής Αγωγής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για άτομα με αναπηρία, προανήγγειλε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο υφυπουργός Παιδείας κ. Κ. Γκιουλέκας.

Στα πλαίσια του προγράμματος, το οποίο όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός πρόκειται να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο εξάμηνο, στα ΔΙΕΚ και τις ΣΕΚ ειδικής αγωγής, θα προσφέρονται όλες οι ειδικότητες για τις οποίες θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συνάνθρωποι μας με αναπηρία. Σε αυτές τις ειδικότητες προστίθεται και μία νέα που δεν υπήρχε έως τώρα στην Ελλάδα, ανακοίνωσε παράλληλα ο κ. Γκιουλέκας, η οποία αφορά συμπολίτες μας που έχουν προβλήματα όρασης και ακοής (κωφούς).

Η ειδικότητα είναι αυτή των ξεναγών σε Μουσεία και σε Αρχαιολογικούς-Πολιτιστικούς Χώρους, για άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής. Οι ξεναγοί που θα εκπαιδεύονται σε αυτή την ειδικότητα θα είναι κυρίως και οι ίδιοι τυφλά και κωφά άτομα ή άτομα με μειωμένη όραση.

Γ.Σ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ